Ο δόλος του Σόιμπλε αναφορικά με το Grexit

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ακόμα και η απειλή του GREXIT αρκεί για να βγάλει λεφτά το σύστημα που στηρίζει τον Σόιμπλε. Μην τρέφετε αυταπάτες, και στην Γερμανία υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα που προωθούν αναλόγως πολιτικούς για να τα υπηρετήσουν.
Έτσι, οι σοσιαλδημοκράτες στήριζαν πρακτικά την γερμανική βιομηχανία έναντι του χρηματοπιστωτικού τομέα. Θυμηθείτε ότι όλα τα σκάνδαλα με τις συμβάσεις γερμανικών εταιρειών, έγιναν επί…σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων.
Ο Σόιμπλε λοιπόν που σκανδαλωδώς παραμένει υπουργός οικονομικών, τοποθετήθηκε και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον γερμανικό χρηματοπιστωτικό τομέα. Δεν είναι μόνον ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν καταστρατηγήσει κάθε κανονισμό της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας και δέχονται χρήμα από παντού με ελλιπείς ελέγχους. Έχουν καταγραφεί χιλιάδες περιπτώσεις  όπου ενδιαφερόμενοι εκτός Σένγκεν επιθυμούσαν να βάλουν χρήματα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, παραδείγματος χάριν για αγορά σπιτιού, δεν τα κατάφεραν καθότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε η ευρωπαΐκή κεντρική τράπεζα. Και όμως γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άνοιγαν  την αγκαλιά τους στους ίδιους πελάτες και εισέπρατταν κανονικά!
Πως το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα βγάζει λεφτά με το φάντασμα του Γκρεκ seat; Μα είναι πάρα πολύ απλό. Κάθε φορά που ακουγόταν η απειλή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ειδικά στο παρελθόν, δισεκατομμύρια καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αλλά και τις τράπεζες του νότου, ακόμα και της Γαλλίας, έφευγαν και κατέληγαν σε  Γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθότι θεωρούντο ασφαλές λιμάνι. Κάθε φορά λοιπόν που ακούγεται η λέξη GREXIT ή που ο Σόιμπλε απειλεί με αυτό, δισεκατομμύρια καταθέσων πηγαίνουν στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Τόσο απλό είναι το κόλπο. Φυσικά σε περίπτωση grexit αυτά τα κέρδη θα αυξηθούν γεωμετρικά. Δεν έχει λοιπόν ο Σόιμπλε τίποτα με την Ελλάδα. Την δουλειά του κάνει.  Τους χορηγούς του υπηρετεί ακόμα και αν χρειαστεί να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πέραν φυσικά τους γεωπολιτικούς  που επεδίωξε GREXIT το 2015 ούτως ώστε να εγκλωβιστούν μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, χωρίς η χώρα να μπορούσε να τους δώσει χαρτί ασύλου καθότι θα είχε αποχωρήσει προσωρινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.