Το σποτ του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα: Προτεραιότητα σε ανέργους, νέους και χαμηλοσυνταξιούχους

«Tο μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισ. ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους» αναφέρεται στο σποτ που δημιούργησε η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα.
Όπως υπενθυμίζεται από την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, το μέρισμα από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι. 
Δηλαδή από τα 1,4 δισεκατομμύρια: 
-Τα 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς περίπου 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.
 -315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων. 
-360 εκατομμύρια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ», σημειώνεται ειδικότερα.
https://www.youtube.com/watch?v=iTl8bA7MLdUrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.