Παρέμβαση της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς για τον Στουρνάρα! Να γιατί προσπάθησε να τον καλύψει ο Μητσοτάκης!

Θέμα στους «Financial Times» οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τον Στουρνάρα, που προκάλεσαν την έρευνα της Δικαιοσύνης
Οι «Financial Times» δικαιώνουν πλήρως τη «δημοκρατία» στο ζήτημα της έρευνας για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις «περίεργες διαρροές για τις τράπεζες», ένα θέμα για το οποίο πρόσφατα κατέθεσε στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ο εκδότης της «δημοκρατίας», Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης.
«Ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης είναι υπό έρευνα από τον εισαγγελέα Διαφθοράς αναφορικά με τις κατηγορίες για διαρροή πορίσματος για την Πειραιώς, η οποία κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τα capital controls που επιβλήθηκαν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης» έγραφε χθες η έγκριτη βρετανική εφημερίδα σε εκτενές ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα ερευνά τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας γύρω από φερόμενη διαρροή».
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση της υπόθεσης, ο Γιάννης Στουρνάρας κατηγορείται για «παράβαση καθήκοντος», διαρρέοντας εσωτερικό έγγραφο της επιτροπής ελέγχου της κεντρικής τράπεζας, που περιέγραφε παράτυπες πρακτικές από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς».
Ο κ. Στουρνάρας μίλησε στους «Financial Times» και τόνισε: «Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη συμπεριφορά του προσωπικού της Τραπέζης της Ελλάδος. Δεν υπήρξε απολύτως καμία διαρροή του πορίσματος για την Πειραιώς και καμία λέξη του κειμένου δεν εμφανίστηκε σε κάποιο μέσο ενημέρωσης». Ως προς την Αttica Βank, όπως υποστηρίζει, λεπτομέρειες για το σχετικό πόρισμα εμφανίστηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, «μόνο αφότου (το πόρισμα) κυκλοφόρησε σε υπουργούς και στα 300 μέλη του Κοινοβουλίου».
Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς άρχισε προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις διαρροές που έγιναν από στενό συνεργάτη του, οι οποίες αφορούν στοιχεία που προκάλεσαν επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος και οδήγησαν σε κατάρρευση την κεφαλαιοποίηση και την τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.