Σοκαριστικές αποκαλύψεις: ‘Εβγαζα εκατομμύρια από στημένα ματς σε Ελλάδα, Σουηδία και Ρουμανία

Σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε ένα φερόμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη Σουηδία, που σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται πίσω από σωρεία στημένων αγώνων στη σκανδιναβική χώρα και όχι μόνο.
Το “STV News” πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον νεαρό άντρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως μέλος του συγκεκριμένου κυκλώματος και έβγαλε εκατομμύρια κορόνες (σουηδικό νόμισμα) από στοιχηματισμό σε χειραγωγημένους αγώνες.
Η επικοινωνία έγινε μέσω “Skype” και ο άντρας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, περιέγραψε ορισμένες από τις σκοτεινές διεργασίες του κυκλώματος.
“Έρχεσαι σε επικοινωνία με τρεις έως επτά ποδοσφαιριστές. Πάντοτε υπάρχει κάποιος στο κύκλωμα που γνωρίζει κάποιον που βρίσκεται στην ομάδα ή που έχει στενούς δεσμούς με την ομάδα. Συναντιέστε, συναισθάνεσαι εάν υπάρχει παλμός ανάμεσά σας και υποβάλλεις την πρόταση”, τόνισε αρχικά.
Σε περίπτωση συμφωνίας, ο παίκτης μπορεί να λάβει μέχρι και τα μισά χρήματα της πληρωμής προκαταβολικά και τα υπόλοιπα όταν ολοκληρωθεί η δουλειά.
“Δεχόμουν προσφορές για στοιχηματισμό σε αγώνες. Έχω επενδύσει πολλά χρήματα σε τέτοια πράγματα”, δηλώνει και σε ερώτηση από ποιους δέχεται τις προτάσεις, απαντά: “Υπάρχουν κι άλλοι εγκληματίες, ψηλά στο σύστημα. Δεν θα πω σε ποιο σύστημα, αλλά υψηλά ιστάμενοι”.
Η επόμενη ερώτηση αφορά το πώς εντοπίζει εκ των προτέρων ποια παιχνίδια είναι χειραγωγημένα. “Ζω σε τέτοιο περιβάλλον πολλά χρόνια και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να στήσουν αγώνες. Γνωρίζουν ότι διαθέτω αρκετά χρήματα και ότι είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω και ξέρουν ότι θα βγάλουν χρήματα κι οι ίδιοι από αυτό. Έτσι, μου έρχονται πληροφορίες. Δεν πληρώνω πάνω από 15%-20%”.
Κακοποιοί πάσης φύσεως μαθαίνουν για κάποιον στημένο αγώνα και ενημερώνουν άλλους κακοποιούς ώστε να στοιχηματίσουν και με αυτόν τον τρόπο να “ξεπλύνουν” χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, όπως πχ. διακίνηση ναρκωτικών.
“Εκεί βρίσκονται τα πραγματικά μεγάλα ποσά. Ο ένας το λέει στον άλλο μέσα σε ένα κύκλωμα και με τη βοήθεια του ανθρώπου που στήνει το ματς, κάποιο διακεκριμένο μέλος του εγκληματικού συστήματος κάνει την προσφορά για στοίχημα σε ‘ασφαλείς ποδοσφαιρικούς αγώνες'”.
Τα χρήματα με τα οποία στοιχηματίζει προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες. Μάλιστα, στην επικοινωνία με το κανάλι, επιδεικνύει δέσμες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Σύμφωνα με το κείμενο της ιστοσελίδας του καναλιού, “ξεπλένει” τα χρήματα μέσω στημένων αγώνων σε Allsvenskan (πρώτη κατηγορία Σουηδίας), Superettan (δεύτερη κατηγορία Σουηδίας) και στα πρωταθλήματα της Ελλάδας και της Ολλανδίας.
Αποκαλύπτει ότι συνήθως ποντάρει σε συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων σε έναν αγώνα ή σε αποτέλεσμα ημιχρόνου, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι οι παίκτες έχουν εξαγοραστεί. Τα χρήματα ποντάρονται από διαφορετικούς λογαριασμούς, μέσω διαφορετικών στοιχηματικών ιστοσελίδων, έχοντας δημιουργήσει εδώ και καιρό ένα περίπλοκο δίκτυο.
“Άνοιξα δέκα λογαριασμούς με δέκα διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζω. Σιγά σιγά, έβαζα χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς. Σταδιακά, έκανα αρκετές συναλλαγές από αυτούς τους λογαριασμούς. Στο τέλος, απέκτησα πολύ υψηλό όριο, ώστε να παίζω δυνατά. Το άρχισα πριν από 5-6 χρόνια. Σήμερα, μπορώ να παίζω πολλά χρήματα σε αγώνες, χωρίς κανείς να με ρωτάει”.
Μάλιστα, έστειλε στο κανάλι αποδεικτικά των αποθεματικών του στους λογαριασμούς που βρίσκονται στη Μάλτα. Το κατατεθέν ποσό ανέρχεται σε 1.340.000 κορόνες (137.260 ευρώ). “Η εταιρία έχει υψηλό επίπεδο εχεμύθειας και δεν παρέχει πληροφορίες για τον κάτοχο του λογαριασμού”, υποστηρίζει.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει 3.500.000 ευρώ από τους στημένους αγώνες, την ώρα που ο ίδιος προσθέτει ότι είναι λυπηρό που ο αθλητισμός έχει επηρεαστεί με αυτόν τον τρόπο: “Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να είναι ελεύθερο από έγκλημα και πολιτική, αυτό είναι. Αλλά συμβαίνει. Σημαίνει καθημερινά”.
Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα σταματήσει, άρχισε να γελάει: “Πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε τους ποδοσφαιριστές υψηλότερους μισθούς”.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο Φρέντρικ Γκάρνταρε, ο επικεφαλής αστυνομικός στην ομάδα καταπολέμησης εγκλήματος στον αθλητισμό της Σουηδίας, επιβεβαιώνει ότι εγκληματικές ομάδες και δίκτυα οργανώνουν στήσιμο αγώνων. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 άτομα κλειδιά σε αυτά τα κυκλώματα που στήνουν αγώνες.
“Έχουν διαφορετικούς συνδέσμους με τις συμμορίες ή τις οργανώσεις, που σκοτώνει η μία την άλλη”, εξηγεί ο Γκάρνταρε.
Τον τελευταίο καιρό, η Σουηδία φέρεται να πλήττεται από απόπειρες χειραγώγησης αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο. Ένα πρώτο επεισόδιο εντοπίζεται τον Μάιο του 2017, όταν πραγματοποιήθηκε προσπάθεια στησίματος του Γκέτεμποργκ – ΑΙΚ, με συνέπεια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναβάλει το παιχνίδι. Ένας άγνωστος προσέφερε μεγάλα ποσά σε παίκτη της ΑΙΚ για να βοηθήσει ώστε η ομάδα του να ηττηθεί, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής κατήγγειλε το περιστατικό.
Τον Οκτώβριο υπήρξε απόπειρα και στην αναμέτρηση της Μάλμε με τη Χάκεν, όταν προσφέρθηκαν χρήματα σε παίκτη της τελευταίας, αλλά εκείνος τα αρνήθηκε, με συνέπεια να δεχθεί απειλές.

Πηγή: filathlos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.