Στο 7,25% αυξάνεται το επιτόκιο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Στο 7,25% αυξάνεται το επιτόκιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της ΔΕΗ, οι οποίοι δεν προσέρχονται για να τις ρυθμίσουν, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε ρύθμιση, το επιτόκιο παραμένει στα επίπεδα του δικαιοπρακτικού, δηλαδή στο 5,25%.Για πρώτη φορά επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, επιτόκιο 6% για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στη ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι έως τώρα, τόσο οι διακανονισμοί χρεών από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (νοικοκυριά, επιχειρήσεις) όσο και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιβαρύνονταν με το δικαιοπρακτικό επιτόκιο που είναι 5,25%.
Η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ:
– Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε ρύθμιση. Το επιτόκιο παραμένει στα επίπεδα του δικαιοπρακτικού, δηλαδή 5,25%.
– Επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, επιτόκιο 6% για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, για πρώτη φορά.
– Για ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν επιβάλλεται, σύμφωνα με το νόμο, επιτόκιο 7,25%.

Πηγή: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.