Μητσοτάκης: Πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες ο χώρος της Υγείας – ΦΩΤΟ

Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων. Μας ενδιαφέρει τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Και, κυρίως, να δούμε πως νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης, προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας.
Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού. Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες». Για τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία σημείωσε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει».
«Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το Κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η Κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.