Αλεξης Τσίπρας F-16 “Αντισταθμιστικά και μίζες τέλος! Μόνον στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας ΕΑΒ”

Για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας απάντησε σε ερώτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα είχε καταθέσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Η απάντηση του πρωθυπουργού:
https://www.youtube.com/watch?v=5qyo2j1Ix0Irn
Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους και να δεσμεύεται για στενή παρακολούθηση του θέματος αυτού, επισήμανε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16 και την βάση της Σούδας και πρόσθεσε: «Απτό αποτέλεσμα η δήλωση του ότι η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της.
Απτό αποτέλεσμα ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών μας για επενδύσεις στην Ελλάδα. Απτό αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη ενώ είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που ανοίγει τις πύλες της για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.
Απτό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση ότι η επόμενη ΔΕΘ που τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις αμερικανικές επενδύσεις.
Οπτικές ίνες, ναυπηγεία, υποδομές.
Απτό αποτέλεσμα η αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.Τέλος απτό αποτέλεσμα ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς της διευθύντριας του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα πέρασε τον κάβο, ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα και ότι θα κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για την γ’ αξιολόγηση».
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος.
«Δεν μιλάμε για αγορά νέων αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων. Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, τώρα, υπογράμμισε, η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη. Σπέκουλα ή δόλος από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δισ ευρώ. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας «ταβάνι» είναι στα 1,1 δισ. ευρώ για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών» υπογράμμισε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.
«Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα «παράθυρο» για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους ενώ ανέφερε ότι στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα «κ. Θεοδωράκη μας ζητάτε να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κράτησε ανεύθυνη στάση, σήκωσε κουρνιαχτό και όταν κατάλαβε το λάθος σταμάτησε το θέμα, ελπίζω γιατί κατάλαβε το λάθος και όχι γιατί κάποιος της τράβηξε το αυτί, επισήμανε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός .
«Κύριε Θεοδωράκη πιστεύω ότι κάνετε σε μεγάλο βαθμό καλοπροαίρετη αντιπολίτευση, μην ταυτίζεστε με το μπλοκ εκείνων που καθοδηγείται από τα συγκροτήματα των fake news. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Η χώρα θα βγει από την κρίση αφήνοντας πίσω το μοντέλο της διαφθοράς και της διαπλοκής γιατί όλοι γνωρίζουν πως όταν μπαίναμε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ στην Ευρώπη κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια γιατί τότε υπήρχαν αγορές του αιώνα, όχι τώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.