Αμερικανός πρέσβης: «Μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ»

«Μεγάλη επιτυχία» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Ρ. Πάιατ. «Ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε ισχυρό μήνυμα για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της καθώς ανακάμπτει από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης» τονίζει ο Τζ. Πάιατ.
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρεσβευτής αναφέρεται στη δέσμευση για αναβάθμιση της αμυντικής σχέσης των δύο χωρών.«Η Ελλάδα εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ και να έχει ηγετική θέση στην περιοχή» σημειώνει, ενώ σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για αναβάθμιση του στόλου των F-16 επισημαίνει πως «εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα μας».«Όχι μόνο για να διατηρούμε τον στόλο της Ελλάδας σε ετοιμότητα για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και με θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες μας» υπογραμμίζει.
Ο Τζ. Πάιατ παρατηρεί ακόμη πως επαναβεβαιώθηκε στο ανώτατο επίπεδο το όραμα για την εταιρική σχέση των δύο χωρών.«Το όραμα αυτό περιλαμβάνει την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο, επιτρέποντας εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από διαφορετικές πηγές στην περιοχή» επισημαίνει.
«Σε ανώτατο επίπεδο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της και καλωσόρισε μια ισχυρή Ελλάδα που συμμετέχει στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή» συνεχίζει ακόμη, προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη χώρα μας καθώς αντιμετωπίζει τρέχουσες προκλήσεις όπως η μεταναστευτική κρίση, αλλά και μακροχρόνιες όπως η δημιουργία διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο» .
«Ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελληνική Δημοκρατία έχω την τιμή και την ευκαιρία να συνεχίσω τις σημαντικές συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, για να ενισχύσουμε την ήδη ισχυρή εταιρική σχέση μας. Προσβλέπω στη ΔΕΘ του 2018 και τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει στην οικονομική μας εταιρική σχέση. Προσβλέπω στο να βρω τρόπους να καταστήσω την Ελλάδα ισχυρότερη στον ρόλο της ως πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας και την εξεύρεση τρόπων επέκτασης της συνεργασίας μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, που θα συμβάλουν ώστε η περιοχή αυτή να γίνει ασφαλέστερη και ειρηνική. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Ελλάδα, έναν από τους πλέον σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους μας», καταλήγει ο Τζ. Πάιατ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.