Ο Τσίπρας με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο – Αναβαθμισμένη η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

 
Συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Λευκό Οίκο. Θέματα άμυνας, ενέργειας και εμπορικών συναλλαγών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, όπως ανέφερε ο δεύτερος σε tweet στον επίσημο λογαριασμό του.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σε σειρά δικών του αναρτήσεων στον ίδιο ιστότοπο, ανέφερε ότι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».
«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Με τον Aντιπρόεδρο Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».
«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, σε δεύτερο «tweet» του για τη συνάντηση των δύο ανδρών στον Λευκό Οίκο.
Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.