Οι ΗΠΑ θέλουν βάση τους στη Θράκη – Στόχος ο έλεγχος των Βαλκανίων και… της Τουρκίας

Αμερικανική βάση και στην Αλεξανδρούπολη (μετά τη Σούδα), θέλουν οι ΗΠΑ!
Αμερικανική βάση, την δεύτερη στη χώρα μας μετά τη Σούδα, θέλουν να δημιουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν από Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο ίδιος συζήτησε το θέμα αυτό με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Δεν πρόκειται δηλαδή για την Μονάδα Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων που αποκάλυψε πριν από καιρό αποκλειστικά το evros-news.gr, αλλά για κανονική Αμερικανική Βάση, όπως αυτή στη Σούδα της Κρήτης. Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής.
Το υποδηλώνουν εξάλλου όσα έχει πει κατά καιρούς και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, με τελευταίες αναφορές κατά την παρουσία του στην περιοχή, όταν διεξήχθη το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην πρωτεύουσα του Έβρου.
Με μια βάση τους, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ελέγχουν όλη την περιοχή των Βαλκανίων και να μην επιτρέψουν την επέκταση της Ρωσίας, κάτι άλλωστε που ανέφερε ξεκάθαρα ο κ.Πάιατ κατά την ομιλία του αρχές του προηγούμενου μήνα στην Αλεξανδρούπολη.
Παράλληλα, θέλουν να ελέγχουν και τις εξελίξεις στην Τουρκία, αφού οι σχέσεις των ΗΠΑ με τον Ερντογάν και την γειτονική μας χώρα είναι πολύ κακές. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία, η αναφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε επιθετικότητα της Τουρκίας, κατά τις επίσημες δηλώσεις του με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο.
Ενήμεροι για τις προθέσεις των Αμερικανών είναι και κάποιοι παράγοντες του Έβρου, ελάχιστοι αυτή την στιγμή, των οποίων ζητήθηκε η γνώμη για τις αντιδράσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν από μέλη του ΚΚΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.