Μαξίμου: Ήρθε η ώρα να «πέσουν» χρήματα στην Ελλάδα, λένε τα ξένα funds

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάστηκε στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ οι οποίοι τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μία μοναδική ευκαιρία την περίοδο που πλέον ανακάμπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τη Marathon AssetManagement, με αξία χαρτοφυλακίου ανώ των 15 δισ. δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ. της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων.
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα, αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.
Προτεραιότητα στην ατζέντα Τσίπρα οι επενδύσεις
Την απόλυτη προτεραιότητα που δίνεται στο κομμάτι των επενδύσεων υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στις συζητήσεις που είχε με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.α.)
Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε την προσωπική του επίβλεψη στην Task Force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τόνισε ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια. Αναφέρθηκε στην γόνιμη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. 
Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, η οποίες σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν καθώς είναι προς όφελος όλων, η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης. Ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του brain drain καθώς και συνολικά την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Τόνισε ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της.
Αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων στην απάντηση του – στην αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στην δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων που προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.