Κουρουμπλής για τον Σαρωνικό: «Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα» – ΦΩΤΟ

Παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό, το πρώτο τμήμα από τις παραλίες του Σαρωνικού Κόλπου, οι οποίες επλήγησαν από το περιστατικό της βύθισης του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Πρόκειται για τις ακτές του δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων, ολοκληρώθηκε.
Η διαδικασία της παράδοσης έγινε στις ακτές, στην περιοχή του Φλοίσβου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, του δήμαρχου Παλαιού Φαληρου Διονύση Χατζηδάκη, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γγ Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη. Επίσης, παρίστανται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όλοι μαζί μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου υπέγραψαν Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.
Κουρουμπλής: Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα

«Μια εικόνα, όπως λέμε, 1.000 λέξεις. Με συλλογική προσπάθεια, με δουλειά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που δεσμευτήκαμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από της επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, κατά τη διαδικασία παράδοσης των ακτών.
Στην ερώτηση τι απαντά σε αυτούς που στην αρχή εξαπέλυσαν εναντίον του επίθεση, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Ο καθένας κρίνεται με βάση τα λόγια που λέει, τι εξυπηρετεί, που στοχεύει. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές όλοι στο υπουργείο -και εγώ προσωπικά- αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι και οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, το Λιμενικό, οι εταιρείες, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά και δεν υποκύπτει στο μοιραίο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.