«Να πετάξουμε εκτός ΝΑΤΟ την Τουρκία! Έχουμε ήδη αργήσει πολύ»

Ο Stanley Weiss,  ειδικός σε θέματα εξόρυξης  και ιδρυτής επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την Εθνική Ασφάλεια με έδρα την Ουάσινγκτον, γράφει ένα άρθρο για την Τουρκία με τίτλο που προκαλεί από μόνος του ενδιαφέρον: “Ήρθε η ώρα να περάξουμε έξω από το ΝΑΤΟ την Τουρκία”!
Ο Weiss ξεκινά το άρθρο του με την διαπίστωση πως η αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ,έχει ήδη καθυστερήσει πολύ.
“ Όπως υποστήριξα πριν από πέντε χρόνια, ο Ερντογάν,  είναι ισλαμιστής στον πυρήνα των απόψεών του.Έχει  δηλώσει  ότι” τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι τους τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας ” …
“Εμφανίζεται ως Ισλαμιστής ηγέτης ενός μουσουλμανικού κόσμου μετά την Αραβική άνοιξη. Έχει περάσει τα τελευταία 13 χρόνια αποσυναρμολογώντας κάθε τμήμα της τουρκικής κοινωνίας , αναδιαμορφώνοντας τη χώρα, όπως έγραψε κάποτε η Caroline Glick του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας , “σε ένα υβρίδιο πνευματικής αυτοκρατορίας και ιρανικής θεοκρατίας”. Το περασμένο φθινόπωρο έφτασε μέχρι και να επαινέσει τις εκτελεστικές εξουσίες που είχαν δοθεί στον Αδόλφο Χίτλερ”…
Υπό την ηγεσία του Ερντογάν, ο σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ συνέλαβε περισσότερους δημοσιογράφους απ ‘ό, τι η Κίνα, φυλάκισε χιλιάδες φοιτητές για το έγκλημα της ελευθερίας του λόγου και αντικατέστησε τα κοσμικά σχολεία με ισλαμικά . Έχει δηλώσει δημοσίως την υποστήριξή του προς τη Χαμάς και την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”. Παραβίασε την απαγόρευση μεταφοράς όπλων στη Γάζα, επιχείρησε να αγοράσει  ένα αντιαεροπορικό σύστημα  από τους Κινέζους και αρνήθηκε την Αμερική να χρησιμοποιήσει τη δική της αεροπορική βάση για να διεξάγει επιθέσεις  κατά τη διάρκεια του ιρακινού πολέμου και αργότερα κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία. Την ώρα που  οι δυτικοί σύμμαχοι πολεμούσαν για  να απωθήσουν τους ισλαμιστές στην πόλη Κόμπανι της Δυτικής Συρίας πριν από δύο χρόνια, τα τουρκικά άρματα μάχης κάθονταν ήσυχα  πέρα ​​από τα σύνορα.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία (που συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο  Κολούμπια) ότι η Τουρκία «τροφοδοτεί σιωπηρά την πολεμική μηχανή του ISIS».
“Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Τουρκία,  επέτρεψε στους τζιχαντιστές από όλο τον κόσμο να περνούν από  την Τουρκία, επέτρεψε στο ISIS να μεταφέρει πετρέλαιο από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία προς πώληση στην παγκόσμια αγορά, ότι ο γιος του Ερντογάν συνεργάστηκε με το ISIS για να πουλήσει  το πετρέλαιο, το οποίο κρατά ζωντανό το Ισλαμικού Κράτους …
Υπάρχουν επίσης αποδεικτικά στοιχεία πιο άμεσης βοήθειας, παροχή εξοπλισμού, διαβατήρια, κατάρτιση, ιατρική περίθαλψη. Η κυβέρνηση του Ερντογάν, σύμφωνα με πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ, “περιθάλπτει” τη  “θυγατρική” της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο al-Nusrah.
“Ενώ η Άγκυρα προσποιείται ότι αναλαμβάνει στρατιωτική δράση εναντίον του ISIS,  έχει εμπλακεί σε μια αδυσώπητη σειρά επιθέσεων ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Συριακού Κουρδικού Λαού (YPG).  Οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα σε γη χωρίς πατρίδα – 25 εκατομμύρια σουνίτες μουσουλμάνοι που ζουν  στη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία. Η Τουρκία έχει εξαπολύσει εδώ και  τρεις δεκαετίες  έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον 14 εκατομμυρίων Κούρδων  – το γνωστό ως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, ή PKK . Η πιο πρόσφατη ειρηνευτική διαδικασία απέτυχε όταν η Τουρκία στόχευσε και πάλι το ΡΚΚ, βυθίζοντας το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας  στον πόλεμο, ενώ ο Ερντογάν ανησυχεί όλο και περισσότερο Ερντογάν ότι οι Κούρδοι της  Συρίας της Τουρκίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους  στα σύνορα της Τουρκίας.
Το 1997, η Τουρκία έπεισε τις Η.Π.Α. να θέσουν το ΡΚΚ στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων και ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι επίσης τρομοκράτες. Αλλά στην πραγματικότητα, το YPG συνεργάστηκε τόσο στενά με τις ΗΠΑ εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών, που η Washington Post ανέφερε πρόσφατα ότι   «οι Κούρδοι -. είτε στη Συρία, στο Ιράκ, ή στην Τουρκία – είναι, από όλους τους  πιο θαρραλέους μαχητές στο έδαφος στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. “…
“Ο Ερντογάν έφθασε στο σημείο να στείλει τελεσίγραφο στις ΗΠΑ με το οποίο ζητούσε να επιλέξουν ανάμεσα στην Τουρκία και στους Κούρδους. Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με μία επιλογή: έχει έρθει η στιγμή οι ΗΠΑ να επιλέξουν τους Κούρδους αντί  την Τουρκία του Ερντογάν.
Οι επικριτές αυτής της άποψης ,υποστηρίζουν ότι οι Κούρδοι δεν επιθυμούν να κερδίσουν τον αγώνα έναντι  του ISIS πέρα ​​από τα σύνορά τους, αλλά αυτό δίνει  στις ΗΠΑ με μια ευκαιρία. Σε αντάλλαγμα για την καταπολέμηση του ISIS σε όλη την περιοχή, ο διεθνής συνασπισμός μπορεί να προσφέρει στους Κούρδους το δικό τους κράτος. Ένα κουρδικό κράτος θα γίνει κρίσιμος περιφερειακός σύμμαχος για τις ΗΠΑ και θα διαδραματίσει έναν ανεκτίμητο ρόλο στην πλήρωση του κενού ισχύος που προέκυψε στη Μέση Ανατολή. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ένα κουρδικό κράτος θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην φιλοξενία προσφύγων από τη Συρία που έχουν κατακλύσει την Τουρκία και την Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα, θα χρησιμεύσει ως πολύτιμος περιφερειακός εταίρος για τη σταθεροποίηση της περιοχής και θα αποτελέσει ισχυρό παράδειγμα επιτυχημένης δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, το Κουρδιστάν θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο που παίζει η Τουρκία.
Έχει ειπωθεί ότι η διαφορά μεταξύ του να είσαι Αχιλλέας και σχεδόν  Αχιλλέας είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Το ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει χωρίς την αχίλλειο πτέρνα του: Ήρθε η ώρα να διώξει την Τουρκία για πάντα”.

Πηγή: Militaire 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.