ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ στον εσωτερικό καθρέπτη;

1 από 3

Σε κάθε αυτοκίνητο εδώ και δεκαετίες υπάρχει στο κέντρο του εμπρός παρμπρίζ ο εσωτερικός καθρέπτης, μέσω του οποίου ο οδηγός ελέγχει την κυκλοφορία προς τα πίσω του. Ωστόσο, δυστυχώς για κάποιους αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο ή μπορεί να νομίζουν ότι υπάρχει εκεί για να βλέπουν τον πρόσωπό τους ή ακόμα για το μακιγιάζ.

Δείτε ακόμα: Συντήρηση και έλεγχος μπαταρίας αυτοκινήτου

Στο κέντρο του καθρέπτη στο κάτω μέρος του υπάρχει ένας μικρός μοχλός, που μετακινείται εμπρός – πίσω. Κατά τη νυχτερινή οδήγηση και όταν σας θαμπώνουν οι προβολείς από το όχημα που ακολουθεί, τραβήξτε το μοχλό ημέρας/νύχτας προς το μέρος σας για να μειώσετε το θάμπωμα. Θα δείτε ότι τα πίσω φώτα δεν θα σας ενοχλούν, όμως θα παρατηρήσετε ότι χάνετε μέρος της διαύγειας από την ορατότητα προς τα πίσω στη θέση νύχτας. Γι’αυτό μετά καλό είναι να επαναφέρετε τον καθρέπτη στην αρχική του ρύθμιση.

Η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα σε όσα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη. Ο ηλεκτρικός καθρέφτης ελέγχει αυτόματα το εκτυφλωτικό φως των προβολέων του αυτοκινήτου που σας ακολουθεί σε συνθήκες οδήγησης νύχτας ή χαμηλού φωτισμού. Όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία, το εκτυφλωτικό φως ελέγχεται αυτόματα από τον αισθητήρα που βρίσκεται στον εσωτερικό καθρέφτη. Ο αισθητήρας ανιχνεύει τη στάθμη φωτισμού γύρω από το αυτοκίνητο και ελέγχει αυτόματα το εκτυφλωτικό φως των προβολέων από τα αυτοκίνητα που σας ακολουθούν. Σε κάποια μοντέλα υπάρχει και πλήκτρο On/Off στον καθρέπτη για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης σκίασης.

Δείτε ακόμη: Πότε γίνεται πιο νωρίς το service του αυτοκινήτου

Ο εσωτερικός καθρέπτης πρέπει να είναι κεντραρισμένος με βάση την ορατότητα στο πίσω παρμπρίζ, το οποίο με την σειρά του δεν πρέπει να είναι καλυμμένο με αντικείμενα που εμποδίζουν την ορατότητα. Επίσης, ποτέ μη ρυθμίσετε τον καθρέφτη ενώ το αυτοκίνητο κινείται, γιατί αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου ή να μην προλάβετε να φρενάρετε αν ξαφνικά το εμπρός όχημα επιβραδύνει. Φυσικά θα πρέπει πάντα να είναι καθαρός για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ορατότητα. Καλό είναι να μην μην ψεκάζετε το καθαριστικό τζαμιών απευθείας στον καθρέφτη γιατί το καθαριστικό υγρό μπορεί να εισχωρήσει στο περίβλημα του καθρέφτη.

Πηγή: http://www.autogreeknews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.