ΣΠΙΤΙΑ ΣΩΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ στο Χονγκ Κονγκ

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

Το στούντιο αρχιτεκτονικής στο Χονγκ Κονγκ, το James Law Cybertecture, ανέπτυξε ένα πρωτότυπο σχέδιο για χαμηλού κόστους στοιβαζόμενες μικροκατοικίες σε σωλήνες από σκυρόδεμα, οι οποίες θα μπορούσαν να εκτείνονται σε κενά μεταξύ των κτιρίων της πόλης.

 

Ονομάζεται OPod, το έργο βλέπει σωλήνες νερού σκυροδέματος 2,5 μέτρων που μετατρέπονται σε σπίτια των 9,29 τετραγωνικών μέτρων, με πόρτες που μπορούν να ξεκλειδωθούν χρησιμοποιώντας smartphones.

 

 

Ο ιδρυτής του Studio, James Law, οραματίζεται αυτές τις σωληνωτές κατασκευές να συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, δημιουργώντας προσιτές νέες κατοικίες για νέους σε κενές τοποθεσίες στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

 

Είπε ότι πιστεύει ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να ζουν ευτυχώς στους σωλήνες για ένα έως δύο χρόνια. Πιστεύει ότι θα απευθύνονται σε «νέους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά στην ιδιωτική κατοικία».(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.