Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Ντόναλντ Τράμπ:Λευκός Οίκος «Καλωσορίζουμε τον Α Τσίπρα»

Στην κορυφή της πρωθυπουργικής ατζέντας των επόμενων ημερών το πολύ σημαντικό ταξίδι από 14-18 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και το τετ α τετ με τον πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο, το οποίο έχει κλειδώσει για τις 17 Οκτωβρίου.
Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος καλωσορίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον.
https://www.youtube.com/watch?v=vemJ-V2RNV4rn
Οικονομία, επενδύσεις, ενεργειακά, ασφάλεια, άμυνα, ο πολύ σημαντικός γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στις περιφερειακές εξελίξεις, Κυπριακό, Τουρκία, Δυτικά Βαλκάνια αναμένεται να μπουν στο τραπέζι της συνάντησης. Αναμένεται μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση κοινή συνέντευξη τύπου από τους δύο ηγέτες.
Θεωρείται ενδεικτικό της αναβαθμισμένης σημασίας που αποδίδει ο Πρόεδρος Τραμπ στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, το γεγονός ότι η φιλοξενία του κατά την παραμονή στην Ουάσιγκτον θα γίνει στο εμβληματικό ιστορικό Blair House, τον προεδρικό ξενώνα φιλοξενίας υψηλών προσώπων όπου έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν ιστορικές προσωπικότητες και αρχηγοί μεγάλων κρατών.
Στις 18 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, την επόμενη δηλαδή της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Πενς, ενώ την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, στις 16 Οκτωβρίου θα γίνει πιθανότατα η συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Αξιολόγηση, χρέος αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον αλλά και στο Σικάγο από όπου θα ξεκινήσει η επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 14 του μήνα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και γερουσιαστές, με επενδυτές και επιχειρηματίες και εκπροσώπους και μέλη της ομογενειακής κοινότητας.

Πηγή:ΕΡΤ:Ρεπορτάζ:Λενα Αργύρη,Γιώργος Παντελάκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.