Βίντεο-σοκ από τον γεμάτο μαζούτ βυθό της Γλυφάδας

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο-σοκ που τραβήχτηκε σήμερα το πρωί από δύτη στην παραλία της Γλυφάδας, με το μαζούτ να κυκλοφορεί σε όλο τον βυθό…
Η σχετική ανάρτηση που έκανε παράλληλα με το σχετικό βιντεάκι στον προσωπικό του λογαριασμό ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:
“Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα. Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη.”
“Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολλείματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.”
“Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν.”

Βίντεο-σοκ από τον γεμάτο μαζούτ βυθό της Γλυφάδας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.