Η δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ για το δημοψήφισμα των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ που θα συζητηθεί

Ηχηρή παρέμβαση στο θέμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 25 του μήνα έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «το προγραμματισμένο για την 25η Σεπτεμβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν θα αποσπούσε την προσοχή από την ανάγκη να ηττηθεί» η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να ανοικοδομηθούν τα εδάφη που επανακτήθηκαν».
«Ο γενικός γραμματέας σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα του Ιράκ και θεωρεί ότι όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν πρέπει να επιλυθούν μέσω του συγκροτημένου διαλόγου και των εποικοδομητικών συμβιβασμών» επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.
«Ο γενικός γραμματέας καλεί τους Ιρακινούς ηγέτες να προσεγγίσουν αυτό το θέμα με υπομονή και αυτοσυγκράτηση» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.