Δεν ξανάγινε: Ο Ντάισελμπλουμ ξεφτίλισε σε πανευρωπαϊκή μετάδοση Πρώτο Θέμα και ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τόσο το Πρώτο Θέμα όσο και μια σειρά από φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα ενημέρωσης εδώ και δύο ημέρες είχαν “προαναγγείλει” ότι το ζήτημα της El Dorado θα ήταν στα θέματα της ατζέντας του Eurogroup στο Ταλίν. 
“Παρέμβαση Βρυξελλών: Φέρνουν το θέμα Eldorado στο Eurogroup”, “Με Γεωργίου και Eldorado θα ξεκινήσει το Eurogroup” ήταν δύο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα που προεξοφλούσαν περίπου ότι οι ιθύνοντες των Βρυξελλών θα τραβήξουν το αυτί της κυβέρνησης.
Τι έγινε τελικά; Τίποτα.
Η ερώτηση ετέθη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ. “Συζητήθηκε το θέμα της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την εταιρεία El Dorado  στο Eurogroup” ρώτησε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής για να εισπράξει ένα απλό “όχι” με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. “Δεν είνα δουλειά μας. Το θέμα της Eldorado δεν θα απασχολήσει ούτε το σημερινό ούτε κανένα άλλο Eurogroup”.
Ετσι αντί να βγει εκτεθειμένη η κυβέρνηση όπως ήθελαν κάποιοι, εκτεθειμένοι έμειναν οι ίδιοι.
Τσακαλώτος: Κανείς δεν ανέφερε το θέμα El Dorado
«Η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου όπως γράφεται στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε» δήλωσε ο Ευκλ.Τσακαλώτος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.Αvgi.gr
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
https://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/eurogroup-meeting-september-2017-1800b/press-conference-part-1-18335

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.