Συνάντηση Μακρόν-Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Στις 16:15 ξεκίνησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο διάλογος Τσίπρα – Μακρόν μπροστά στις κάμερες
“Η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση, η έξοδος λοιπόν της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μπροστά στις κάμερες, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
“Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκας, που έκανε τα πρώτα της βήματα η Δημοκρατία, για να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας και στις γενιές που έρχονται” τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τη Γαλλία. “Θέλω να σε ευχαριστήσω για το γεγονός ότι σήμερα είσαι εδώ, παρότι η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα από τη φυσική καταστροφή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στον Γάλλο Πρόεδρο να πετύχει τους στόχους του για τη χώρα του, αλλά και επιτευχθούν και οι στόχοι για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και την αναγέννησή της.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα «ορόσημο» για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι “μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση”.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Μακρόν μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή και τόνισε ότι “αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε”.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
https://www.youtube.com/watch?v=JZRrtiXDjvMrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.