Αποκάλυψη Δραγασάκη: Tι του είπαν οι τραπεζίτες για τον ΔΟΛ (βίντεο)

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης στην τηλεόραση creta με φόντο την προαναγγελθείσα αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ, η οποία θα αποκαλύπτεται από το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε πως οι τραπεζίτες είχαν ενημερώσει τον ΔΟΛ για τα προβλήματα βιωσιμότητας από πρόπερσι και είχαν ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της σημερινής κατάληξης.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: “Κάθε επιχείρηση που κλείνει είναι ένα τραύμα, κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι αρνητικό γεγονός. Όταν πρόκειται για επιχείρηση Τύπου , υπογραμμίζει την σημασία του γεγονότος.Το πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αφορά την κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.”
“Στις αρχές του ΄80 είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο στις επιχειρήσεις και δυστυχώς ελάχιστες σώθηκαν τότε. Σήμερα έχουμε συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες , όταν μια επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη να γίνονται ρυθμίσεις στην βάση των εξής αρχών. Πρώτον, εαν οι υπάρχοντες επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν νέα κεφάλαια τότε διευκολύνονται, ρυθμίζεται το παλιό χρέος, μπορεί και να διαγραφεί ένα μέρος του και με τα νέα χρήματα και ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αυτο δε συνέβη.” , συνέχισε ο ίδιος.
“Πρέπει να αποκαλύψω πως στις συζητήσεις που είχα με τραπεζίτες από πρόπερσι, μου είχαν πει πως ειχαν προειδοποιήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση πως η βιωσιμότητα της έπασχε και έπρεπε από τότε να είχαν παρθεί μέτρα. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αποτελέσματα.”, τόνισε.
“Δεύτερον, εάν ο υφιστάμενος μέτοχος δε μπορεί να βάλει κεφάλαια , οι τράπεζες αναζητούν νέο επενδυτή. Εάν υπάρξει και μπορεί να προχωρήσει τοτε η επιχείρηση μέσω αλλαγών επιβιώνει , όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου.”, πρόσθεσε.
Και κατέληξε: “Τρίτον, αν πάμε σε διαγραφές χρεών , οι επιχειρηματίες που απαλλάσσονται θα είναι υπο έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρήματα σε Ελλάδα ή εξωτερικό. “

https://www.youtube.com/watch?v=NOJmhN36Gq4rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.