Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» τόνισε πως για να πετύχει όλα όσα οραματίζεται για την Ελλάδα θα συνεργαστεί «με τον Θεό».
Το… χτίσιμο ενός τείχους από το δέλτα του Έβρου μέχρι το τριεθνές και την παράλληλη ανάπτυξη ενός ναρκοπέδιου, προτείνει ως ανάχωμα στην παράνομη μετανάστευση και την τουρκική προκλητικότητα ο επικεφαλής του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο Βελόπουλος δήλωσε ότι ταυτίζεται με τον Όρμπαν και του αρέσει η πολιτική που ακολουθεί ο Σαλβίνι στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι οραματίζεται μία χριστιανική Ευρώπη χωρίς ισλαμιστές.
«Η Ευρώπη πρέπει να στεγανοποιηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.
https://www.youtube.com/watch?v=r4Qfd-P_ELI
Οι συνοριοφύλακες «απαντούν» στην πρόταση Βελόπουλου για… φράχτη και ναρκοπέδιο στον Έβρο
Τη δική του απάντηση στην… πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή, Κυριάκου Βελόπουλου, για «φράχτη και ναρκοπέδιο στον Έβρο» με στόχο την αντιμετώπιση των κυμάτων παράνομων μεταναστών, δίνει με ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας.
Μία τοποθέτηση με ιδιαίτερο νόημα, καθώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων γνωρίζει άριστα τη γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα σύνορα.
Η ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα
Αδυνατώ να κατανοήσω πως θα σηκωθεί ένας φράχτης σε παραποτάμια σύνορα 170 χλμ. Ο φράχτης που έχει σήμερα ο Έβρος διαμορφώθηκε στα 10 χλμ. στο χερσαίο τμήμα των συνόρων του Έβρου. Δεν υπάρχουν άλλα χερσαία σύνορα στον Έβρο.
Τα άλλα σύνορα είναι ο ποταμός του Έβρου που νοητά η μισή πλεύση του είναι ελληνική. Αν λοιπόν σηκωθεί ένας φράχτης στα 170 χλμ θα πρέπει να σηκωθεί στο έδαφος της Ελλάδος και να αφήσουμε τον ποταμό ολόκληρο στην τουρκική πλευρά! Δεν νομίζω να είναι λύση αυτή!
Ακόμη όμως και αν έτσι μπορεί να γίνει, όταν οι παράνομοι μετανάστες περνάνε τα σύνορα από το ποτάμι, μπαίνουν στον ελληνικό χώρο και φτάνουν στο τείχος, τότε ήδη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και θα πρέπει οι ελληνικές Αρχές να τους περισυλλέξουν.
Άρα, η προτεινόμενη λύση δεν είναι εφικτή. Εκτός και αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά.
Γνωρίζω όμως πως τέτοιες σκέψεις περάσανε από το μυαλό πολλών έως τώρα, αλλά πρακτικά, και είναι αδύνατη μια τέτοια επιλογή και εγκυμονεί κινδύνους.
Οι λύσεις είναι άλλες και με λιγότερο κόστος.
ΣΥΝΘΗΚΗ ΟΤΑΒΑΣ
ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ
Προοίμιο
Τα κράτη Μέλη
Αποφασισμένα να βάλουν τέλος στα βάσανα και στις απώλειες που προκαλούνται από τις νάρκες κατά προσωπικού, οι οποίες σκοτώνουν ή ακρωτηριάζουν εκατοντάδες ανθρώπων κάθε εβδομάδα κυρίως αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες και ειδικά παιδιά, εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και ανοικοδόμηση, εμποδίζουν τον επαναπατρισμό προσφύγων και προσφύγων εσωτερικού και έχουν και άλλες σοβαρές συνέπειες για χρόνια μετά την τοποθέτηση τους.
Πιστεύοντας ότι είναι απαραίτητο να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλουν με έναν αποτελεσματικό και συντονισμένο τρόπο για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αφαίρεσης ναρκών κατά προσωπικού που είναι τοποθετημένες παντού στον κόσμο, και για να επιβεβαιωθεί η καταστροφή τους.
Επιθυμώντας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας για φροντίδα και επανόρθωση, συμπεριλαμβάνοντας την κοινωνική και οικονομική επανένταξη των θυμάτων ναρκών.
Αναγνωρίζοντας ότι μια καθολική απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού θα ήταν επίσης ένα σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Καλωσορίζοντας την υιοθέτηση του Πρωτοκόλλου περί Απαγορεύσεων ή Περιορισμών στη χρήση ναρκών, ανθρωποπαγίδων και άλλων μηχανισμών, όπως τροποποιήθηκε στις 3 Μαΐου 1996 και που αποτελεί παράρτημα στην Συνθήκη περί απαγορεύσεων ή περιορισμών στην χρήση συγκεκριμένων συμβατικών όπλων τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως λίαν επιβλαβή ή ότι έχουν αδιάκριτες συνέπειες και ζητώντας την έγκαιρη επικύρωση αυτού του πρωτοκόλλου από όλα τα κράτη τα οποία δεν το έχουν ακόμη πράξει
Καλωσορίζοντας επίσης την απόφαση 51/45/10 Δεκ 96 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που παρακινεί όλα τα Κράτη Μέλη να ε επιδιώξουν σθεναρά μια αποτελεσματική, νομίμως δεσμευτική διεθνή συμφωνία η οποία θα απαγορεύει τη χρήση, αποθήκευση, παραγωγή και μεταφορά ναρκών ξηράς κατά προσωπικού.
Επιπλέον καλωσορίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια τόσο μονομερώς όσο και σε διεθνή επίπεδο και που αποβλέπουν στην απαγόρευση, περιορισμό ή αναστολή της χρήσης, αποθήκευσης, παραγωγής και μεταφοράς ναρκών κατά προσωπικού.
Τονίζοντας το ρόλο της δημόσιας συνείδησης για επαύξηση των ανθρωπιστικών αρχών όπως τεκμηριώνονται με το αίτημα της γενικής απαγόρευσης ναρκών κατά προσωπικού και αναγνωρίζοντας τις προθέσεις γι’ αυτό το σκοπό που έχουν αναλάβει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και η Κίνηση της Ερυθράς Ημισελήνου, η Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Ναρκών Ξηράς και πολλοί άλλοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί παγκοσμίως.
Υπενθυμίζοντας τη Διακήρυξη της Οτάβας της 5ης Οκτωβρίου 1996 και την διακήρυξη των Βρυξελλών της 27ης Ιουνίου 1997 που παρακινούν τη διεθνή κοινότητα να διαπραγματευτεί μια διεθνή και νομίμως δεσμευτική συμφωνία που θα απαγορεύσει τη χρήση, αποθήκευση, παραγωγή και μεταφορά ναρκών Κ.Π.
Τονίζοντας την επιθυμία να ενταχθούν όλα τα Κράτη σε αυτή τη Συνθήκη και αποφασισμένα να εργαστούν σκληρά για την προώθηση της ιδέας της παγκοσμιοποίησης, σε όλους τους αρμόδιους οργανισμούς συμπεριλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων τα Ηνωμένα Έθνη, την Συνδιάσκεψη για τον Αφοπλισμό, τους περιφερειακούς Οργανισμούς και ομάδες, καθώς και τις Διασκέψεις Αναθεώρησης της Συνθήκης για Απαγορεύσεις ή περιορισμούς στη χρήση ορισμένων συμβατικών όπλων τα οποία μπορούν να θεωρηθούν Λίαν Επιβλαβή ή ότι έχουν αδιάκριτες συνέπειες.
Με βάση την αρχή του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ότι το δικαίωμα των Μελών σε μια πολεμική σύγκρουση να επιλέξουν μεθόδους ή μέσα πολέμου δεν είναι απεριόριστο και την αρχή που απαγορεύει τη χρήση, κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων, όπλων, βλημάτων και υλικών και μεθόδων πολέμου που προκαλούν περιττούς τραυματισμούς ή μη απαραίτητους πόνους και την αρχή ότι μια διάκριση πρέπει να γίνεται μεταξύ αμάχων και μαχίμων.
ΆΡΘΡΟ 1
Γενικές Υποχρεώσεις
- Κάθε Κράτος Μέλος αναλαμβάνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ποτέ να μη:
α. Χρησιμοποιεί νάρκες Κ.Π.
β. Αναπτύξει, παράγει, αποκτήσει με άλλο τρόπο, αποθηκεύσει, διατηρήσει ή μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε άμεσα ή έμμεσα νάρκες Κ.Π.
γ. Βοηθήσει, ενθαρρύνει, ή παρακινεί με οποιονδήποτε τρόπο, τον οιονδήποτε να αναμιχθεί σε δραστηριότητες οι οποίες απαγορεύονται στα κράτη μέλη με την συνθήκη αυτή.
- Κάθε κράτος μέλος αναλαμβάνει να καταστρέψει όλες τις νάρκες Κ.Π. σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της συνθήκης.
ΆΡΘΡΟ 2
Ορισμοί
- «Νάρκη Κ.Π.» είναι μία νάρκη που έχει σχεδιαστεί να εκρήγνυται από την παρουσία, εγγύτητα ή επαφή ενός ατόμου και η οποία θα καταστήσει ανίκανο, θα τραυματιστεί ή θα φονεύσει ένα ή περισσότερα άτομα. Νάρκες που σχεδιάστηκαν να εκρήγνυνται με την παρουσία, εγγύτητα ή επαφή ενός οχήματος σε αντίθεση με ένα άτομο, και είναι εφοδιασμένες με μηχανισμούς αυτοπροστασίας δεν θεωρούνται νάρκες Κ.Π λόγω των μηχανισμών αυτών.
- «Νάρκη» είναι ένα πυρομαχικά που έχει σχεδιαστεί να τοποθετηθεί εντός, επί ή εγγύς του εδάφους ή άλλης επιφανείας και να εκρήγνυται με την παρουσία, εγγύτητα ή επαφή ενός ατόμου ή οχήματος.
- «Μηχανισμός Αυτοπροστασίας» είναι μια συσκευή προστασίας μιας νάρκης και η οποία είναι μέρος ή συνδέεται ή είναι προσαρμοσμένη ή τοποθετείται κάτω από την νάρκη και ο οποίος ενεργοποιείται όποτε γίνεται προσπάθεια εξουδετέρωσης ή απενεργοποίησης της νάρκης.
- « Μεταφορά» περιλαμβάνει, πλέον της υλικής μεταφοράς των ναρκών εντός ή εκτός εθνικού εδάφους, την μεταφορά τίτλων κυριότητας και τον έλεγχο των ναρκών αλλά δεν περιλαμβάνει την μεταφορά εδάφους στο οποίο βρίσκονται τοποθετημένες νάρκες Κ.Π.
- «Ναρκοπέδιο» είναι μία περιοχή η οποία είναι επικίνδυνη λόγω παρουσίας ή την υποψία παρουσίας ναρκών.
ΆΡΘΡΟ 3
Εξαιρέσεις
- Πέραν των γενικών υποχρεώσεων που ρυθμίζονται στο άρθρο 1 επιτρέπεται η διατήρηση ή η μεταφορά ενός αριθμού ναρκών Κ.Π. για την ανάπτυξη και εκπαίδευση τεχνικών ανίχνευσης ναρκών, ναρκαλιείας ή καταστροφής ναρκών. Ο αριθμός των ναρκών αυτών δεν θα υπερβαίνει τον ελάχιστο αριθμό των απολύτως αναγκαίων ναρκών για τους προαναφερθέντες σκοπούς.
- Η μεταφορά ναρκών Κ.Π. με σκοπό την καταστροφή τους επιτρέπεται
ΆΡΘΡΟ 4
Καταστροφή αποθηκευμένων ναρκών Κ.Π.
Εκτός από τις εξαιρέσεις του άρθρου 3, κάθε Κράτος Μέλος αναλαμβάνει να καταστρέψει ή να εξασφαλίσει την καταστροφή όλων των αποθηκευμένων ναρκών Κ.Π. που του ανήκουν ή έχει στην κατοχή του, ‘η που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία ή τον έλεγχο του, το συντομότερο δυνατό αλλά όχι αργότερα από τέσσερα χρόνια αφότου τεθεί σε ισχύ η συνθήκη αυτή για το συγκεκριμένο κράτος μέλος.
ΆΡΘΡΟ 5
Καταστροφή Ναρκών Κ.Π. σε ναρκοθετημένες περιοχές
- Κάθε Κράτος Μέλος αναλαμβάνει να καταστρέψει ή να εξασφαλίσει την καταστροφή όλων των ναρκών Κ.Π. σε ναρκοθετημένες περιοχές υπό την δικαιοδοσία του ή τον έλεγχο του, το συντομότερο δυνατό αλλά όχι αργότερα από δέκα χρόνια αφότου τεθεί σε ισχύ η συνθήκη αυτή για το συγκεκριμένο κράτος μέλος.
- Κάθε Κράτος μέλος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναγνωρίσει όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία ή τον έλεγχο του στις οποίες είναι γνωστό ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες Κ.Π. και θα εξασφαλίσει ότι όλες οι νάρκες Κ.Π. σε ναρκοθετημένες περιοχές που βρίσκονται υπο την δικαιοδοσία ή τον ελεγχό του θα σημανθούν περιμετρικά, θα ελέγχονται και προστατεύονται με φράχτες ή άλλα μέσα, ώστε να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός αποκλεισμός τους από τους πολίτες, μέχρις ότου όλες οι νάρκες ΚΠ που περιέχονται εκεί μέσα να έχουν καταστραφεί. Οι σημάνσεις θα συμφωνούν τουλάχιστον με τις προδιαγραφές που ορίζονται στα πρωτόκολλα για απαγόρευση ή περιορισμό στη χρήση ναρκών, ανθρωποπαγίδων και άλλων συσκευών, όπως τροποποιήθηκαν στις 3 Μαΐου 1996, και έγιναν παραρτήματα της συνθήκης για την απαγόρευση ή τον περιορισμό της χρήσης ορισμένων συμβατικών όπλων τα οποία μπορεί να είναι λίαν επιβλαβή ή να έχουν αδιάκριτα αποτελέσματα.
- Αν ένα κράτος μέλος πιστεύει ότι δεν μπορεί να καταστρέψει ή να εξασφαλίσει την καταστροφή όλων των ναρκών ΚΠ όπως αναφέρονται στην παράγραφο 1 μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο μπορεί να υποβάλλει μία αίτηση στη Σύνοδο των Κρατών Μελών ή στη Διάσκεψη Αναθεώρησης για παράταση του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης της καταστροφής τέτοιων ναρκών ΚΠ για μια περίοδο δέκα ετών.
- Κάθε αίτηση θα περιλαμβάνει:
α. την διάρκεια της προτιθέμενης παράτασης
β. Μία λεπτομερή εξήγηση των λόγων για την προτιθέμενη παράταση, περιλαμβάνοντας
(1) την προετοιμασία και την κατασκευή των εργασιών που γίνονται κάτω από τα εθνικά προγράμματα αποναρκοθέτησης.
(2) Τους οικονομικούς και τεχνικούς τρόπους που διαθέτει το Κράτος Μέλος για την καταστροφή όλων των ναρκών ΚΠ και
(3) Τις καταστάσεις που εμποδίζουν την ικανότητα του κράτους Μέλους να καταστρέψει όλες τις νάρκες ΚΠ στα ναρκοπέδια
γ. Τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την παράταση και
δ. Κάθε άλλη πληροφορία σχετική με την αίτηση για την προτεινόμενη παράταση.
- Η Σύνοδος των Κρατών Μελών ή η Διάσκεψη Αναθεώρησης, θα εξετάσουν τους παράγοντες της παρ. 4 για να αξιολογήσουν την αίτηση και να αποφασίσουν με πλειοψηφία των παρόντων Κρατών Μελών, μετά από ψηφοφορία, την έγκριση της αίτησης για παράταση της περιόδου.
- Μια τέτοια παράταση μπορεί να ανανεωθεί με την υποβολή μιας νέας αίτησης σύμφωνα με τις παραγράφους 3,4,5 του παρόντος άρθρου. Με την αίτηση για περαιτέρω παράταση της χρονικής περιόδου το Κράτος Μέλος θα υποβάλλει σχετικές συμπληρωματικές πληροφορίες με ότι υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί με την προηγούμενη παράταση περιόδου σύμφωνα με αυτό το Άρθρο.
ΆΡΘΡΟ 6
Διεθνή Συνεργασία και Βοήθεια
- Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την συνθήκη αυτή, κάθε Κράτος Μέλος έχει το δικαίωμα να ζητά να λαμβάνει βοήθεια από άλλα Κράτη Μέλη στο Μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
- Κάθε Κράτος Μέλος αναλαμβάνει να διευκολύνει και θα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει, στο μέγιστο δυνατό, στη ανταλλαγή εφοδίων, υλικών και επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών που αφορούν στην εφαρμογή της Συνθήκης αυτής. Τα Κράτη Μέλη δεν θα επιβάλλουν μη απαραίτητους περιορισμούς για την προμήθεια εξοπλισμού εκκαθάρισης ναρκών και σχετικών τεχνολογικών πληροφοριών για ανθρωπιστικούς σκοπούς.
- Κάθε Κράτος Μέλος που έχει αυτή τη δυνατότητα θα παρέχει βοήθεια για την φροντίδα και την αποκατάσταση καθώς και την κοινωνική και οικονομική επανένταξη θυμάτων ναρκών και για τα ενημερωτικά προγράμματα ναρκών. Κάθε τέτοια βοήθεια μπορεί να παρέχεται, μεταξύ άλλων, μέσω του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, διεθνών, περιφερειακών ή εθνικών οργανισμών ή ιδρυμάτων, της Διεθνούς επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και της κοινωνίας της Ερυθράς Ημισελήνου και των Διεθνών Ομοσπονδιών του, μη κυβερνητικών οργανισμών, ή σε διμερή βάση.
- Κάθε Κράτος- Μέλος που έχει δυνατότητα θα παρέχει βοήθεια για την εκκαθάριση ναρκών και σχετικών ενεργειών. Κάθε τέτοια βοήθεια μπορεί να παρέχεται μεταξύ άλλων , μέσω του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, Διεθνών ή περιφερειακών οργανισμών ή ιδρυμάτων, μη κυβερνητικών οργανισμών ή ιδρυμάτων, ή σε μια διμερή βάση ή με συνεισφορά στο Ταμείο Εθελοντικής Χρηματοδότησης των Ηνωμένων Εθνών για βοήθεια στην Εκκαθάριση Ναρκών ή άλλων τοπικών ταμείων που σχετίζονται με την ναρκαλίευση.
- Κάθε Κράτος-Μέλος που έχει την δυνατότητα, θα παρέχει βοήθεια στην καταστροφή αποθηκευμένων ναρκών Κ.Π.
- Κάθε Κράτος- Μέλος αναλαμβάνει να παρέχει πληροφορίες στη βάση πληροφοριών όσον αφορά την εκκαθάριση ναρκών που έχει οργανωθεί στα πλαίσια του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, ειδικά τις πληροφορίες που αφορούν διάφορα μέσα και τεχνολογίες εκκαθάρισης ναρκών, καθώς και καταλόγους εμπειρογνωμόνων, ειδικών υπηρεσιών ή εθνικών υπηρεσιών σε θέματα εκκαθάρισης ναρκών.
- Τα Κράτη- Μέλη μπορούν να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη, τους περιφερειακούς οργανισμούς και από τα άλλα Κράτη Μέλη ή από άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς ή μη οργανισμούς να βοηθούν τις αρχές τους στην επεξεργασία ενός εθνικού ναρκαλιευτικού προγράμματος και να υπολογίζουν μεταξύ άλλων:
α. Την έκταση και τον σκοπό του προβλήματος των ναρκών Κ.Π.
β. Των οικονομικών, τεχνολογικών και ανθρωπίνων πόρων που χρειάζονται για την εφαρμογή του προγράμματος.
γ. Τους απαιτούμενους χρόνους για την καταστροφή όλων των ναρκών Κ.Π. σε ναρκοπέδια που είναι υπό την δικαιοδοσία και τον έλεγχο του ενδιαφερόμενου Κράτους- μέλους
δ. Ενέργειες ενημέρωσης για νάρκες για να μειωθούν οι περιπτώσεις τραυματισμών ή θανάτων σχετικών με τις νάρκες
ε. Βοήθεια σε θύματα ναρκών
στ. Τη σχέση μεταξύ της κυβέρνησης του ενδιαφερόμενου Κράτους- Μέλους και των σχετικών κυβερνητικών, διακυβερνητικών ή μη κυβερνητικών υπηρεσιών που θα εργάζονται για την εφαρμογή του προγράμματος.
- Κάθε Κράτος Μέλος που θα δίνει και θα παρέχει βοήθεια κάτω από τις διατάξεις αυτού του Άρθρου, θα συνεργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει την πλήρη και άμεση εφαρμογή των συμφωνημένων προγραμμάτων βοήθειας.