Ποιους «καίει» ο Μαρτίνης ζητώντας να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί

AdTech Adτου Άγγελου Προβολισιάνου
Κατά την πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Μαρτίνης αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στο ξεπούλημα του νοσοκομείου στην τράπεζα Πειραιώς κατά τις θητείες των Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Υγείας.
Εντύπωση προκάλεσε φυσικά και η ένταση με την οποία ο μάρτυρας καταφέρθηκε κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Μετά την πολύκροτη πρώτη κατάθεση, ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», κατά τη δεύτερη κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως μετά από παράκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου διόρισε στο «Ντυνάν» την πεθερά του πρώην υπουργού.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κάνει λόγο και για τις εξυπηρετήσεις που ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Η αρχή της συνεδρίασης
Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε μία σειρά από ενέργειες στις οποίες προέβη το προεδρείο, με τις αρμόδιες Αρχές να μην έχουν και τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ανάμεσά στις ενέργειες αυτές ήταν και το αίτημα για να λάβει τις λίστες των εργαζομένων αλλά και των VIP ασθενών. «Έφτασε στην επιτροπή η λίστα για τους εργαζομένους του ΚΙΕΝ αλλά και των ασθενών. Έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς σημειώνεται ποιος σύστησε ποιον…» είπε με νόημα ο κ. Μπαλωμενάκης, κάνοντας εμμέσως λόγο για εξυπηρετήσεις.
Ο κ. Μπαλωμενάκης ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές και ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε επικληθεί κατά το παρελθόν ο -τότε- ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ το προεδρείο αιτήθηκε να λάβει και την αλληλογραφία του μάνατζερ Χαραμή με το υπ. Ανάπτυξης. Ως προς το περιβόητο ημερολόγιο της γραμματέως του Μαρτίνη, κ. Δαγκωνάκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως το ζήτησε, ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ημερολόγιο έφτασε στο ΔΣ της ΗΜΙΘΕΑ και πως η ίδια η γραμματέας του Μαρτίνη απάντησε ότι «δεν έχει τέτοιο πράγμα». «Παραμένει το θέμα αν υπάρχει ημερολόγιο και τι έγινε» επισήμανε ο κ. Μπαλωμενάκης.
Παράλληλα,  ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ανέφερε πως το προεδρείο επέστρεψε το CD πίσω στην αρμόδια Αρχή, καθότι υπάρχουν ενδείξεις για στοιχεία που άπτονται σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Νικολόπουλος παρενέβη, ζητώντας να ξανά έρθει στην Επιτροπή ο κ. Μαρτίνης, όταν η λίστα αυτή θα δοθεί σε όλα τα μέλη της χωρίς τα στοιχεία που άπτονται του ιατρικού απορρήτου. «Για να πει αν οι ωφελημένοι δέχθηκαν την ωφέλεια και ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πώς θα αποδειχθεί το νταλαβέρι; Ότι δεν πήγαν να πληρώσουν…» είπε χαρακτηριστικά. Να αναφερθεί δε, πως παρατέθηκε και η ιδέα η οικονομική αστυνομία να αφαιρέσει τα στοιχεία που αφορούν απόρρητα ιατρικά δεδομένα. 
«Αυτών οι λογαριασμοί πρέπει να ανοίξουν»
Ο Μαρτίνης κατά την εισηγητική τοποθέτησή του, ανέφερε ένα προς ένα τα ονόματα που η Επιτροπή πρέπει να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. «Αν έχω το δικαίωμα, προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε.
Ταυτόχρονα, ζήτησε το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Χαραμή, αλλά και του Λιαρόπουλου. «Του νυν συνδικαλιστή του Ντυνάν κ. Πανταζόπουλου και επίσης του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγκάρη που ήταν μέλη της Επιτροπής για την προμήθεια του εξοπλισμού» πρόσθεσε, παραθέτοντας τα ονόματα που προτείνει.
https://www.youtube.com/watch?v=T3YhLlNDF24rn
Πριν από το «σεντράρισμα», ο κ. Μαρτίνης έκανε λόγο και για non-paper που έστελνε ο διευθυντής του γραφείου του Νότη Μηταράκη, κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αλληλογραφούσε με κάποιον άλλον από το νοσοκομείο και όχι με τον ίδιο. Αναφορικά με τη γραμματέα του που απάντησε στην Επιτροπή πως δεν έχει ιδέα για το περιβόητο ημερολόγιο, υπογράμμισε πως «έχει δίκιο να σκιάζεται για τη θέση της».
Παράλληλα, αποκάλυψε για πρώτη φορά μία ακόμα σύμβαση που δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Κατά τα λεγόμενα του Μαρτίνη, η συγκεκριμένη είχε γίνει μεταξύ του ΚΙΕΝ, του ΥΓΕΙΑ και της Πειραιώς, με όρο στη σύμβαση να μπει στο ΔΣ ο Τουτζουράκης.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, κατά την εξέταση του μάρτυρα αποπειράθηκε να αποδείξει πως τα ρουσφέτια του Δημήτρη Αβραμόπουλου μέσω Ντυνάν, δεν έγινε ποτέ. Ο κ. Βλάχος έκανε αναφορά μόνο σε 15 μεταθέσεις, ενώ αυτές ήταν πολλαπλάσιες μόνο από το Ερρίκος Ντυνάν, πολλοί εκ των οποίων προσλαμβάνονταν αυθημερόν από το ΚΙΕΝ και με διαδικασίες fast-track μεταπηδούσαν στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο Μαρτίνης κατά την απάντησή του προσπάθησε να λειάνει τις γωνίες, με την τελευταία τοποθέτησή του επί του θέματος να μην έχει καμία σχέση με όσα είχε υποστηρίξει την προηγούμενη φορά, όταν αποκάλυπτε πελατειακές εξυπηρετήσεις του νυν Επιτρόπου Μετανάστευσης πίσω από την πλάτη του. «Εγώ δεν είπα πως κάποιος υπουργός επέλεξε τον έναν ή τον άλλον, αλλά πως επέλεξε αυτή τη διαδικασία» ήταν τα προσεκτικά του λόγια που χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη διπλωματία.
Η παρακάτω αποστροφή του μάρτυρα προς τον Νίκο Νικολόπουλο δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα για τους λόγους που δεν είναι τόσο καταγγελτικός όσο τις προηγούμενες φορές. «Στις εκπομπές σας λέτε, λέτε, λέτε, αλλά ονόματα δεν λέει κανένας. Εγώ θα τρώω τις μηνύσεις;» διερωτήθηκε. 
Στη συνέχεια της εξέτασης του Μαρτίνη, ο κ. Βλάχος έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται ακόμα και τις πρακτικές του Ανδρέα Βγενόπουλου, όταν ο θανόντας είχε καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση κατά του Ντυνάν, λειτουργώντας όχι ως τραπεζίτης αλλά ως κλινικάρχης. «Να διαβάσει τη δικογραφία του Στραγάλη» είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προς τον βουλευτή της ΝΔ, αφού είναι κοινά αποδεκτό πως αν ο Μαρτίνης δεν είχε αποσύρει τα ένδικα μέσα ο Μαρτίνης κατά του Βγενόπουλου μετά την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο μακαρίτης μεγαλοεπιχειρηματίας είχε πολλές πιθανότητες να καταδικαστεί για εκβιασμό.
Εν συνεχεία, ένταση προκλήθηκε μετά από ανάρτηση στο Twitter του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία μία λίστα με ιδιότητες ονόματα και ιδιότητες υπαλλήλων του ΚΙΕΝ που έφτασε στην Επιτροπή, σημειώνοντας: «Έτσι μάζευε ο ΚΟΥΛΗ τους ψήφους… Πρόκειται για ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ; Από το ΝΤΥΝΑΝ άλλος έπαιρνε βιδανιο (δάνειο ήθελε να γράψει), άλλος διορισμούς, άλλος δουλειές κ.α.».
Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση λοιπών μελών της Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως διαρροή. Τότε, παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Μπουκώρος, και με υψηλούς τόνους μπέρδεψε τη διαρροή με την καταστροφή των εγγράφων και τον Παύλο Πολάκη με κάποιον… Πουλάκη! 
Ο Ανδρέας Μαρτίνης τόνισε πως είναι τιμή του να τον αποκαλεί ψεύτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για τον Σααρά είπε πως είναι πολύ νέος για να… ξεχνά! «Υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες και δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές» επισήμανε και πρόσθεσε με νόημα πως κάποτε τον εμπιστευόταν ο Σαμαράς και πως τώρα γι’ αυτόν μπορεί να είναι ψεύτης και κλέφτης.
Ο κ. Μπουκώρος παίρνοντας το λόγο για να εξετάσει τον Μαρτίνη, υποστήριξε πως οι λίστες των VIP προσώπων -που επιστράφηκαν στην αρμόδια Αρχή από την Επιτροπή εξαιτίας ιατρικών δεδομένων που περιείχαν- δεν έχουν λόγο να τεθούν υπό διερεύνηση, ενώ ανέφερε χωρίς να τεκμηριώνει αναλόγως επικοινωνίες του υπουργείου Υγείας με τον γραμματέα του «Ντυνάν» αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή. 
«Τη Χριστίνα Αποστόλου την ξέρετε; Ήταν υπάλληλος στο γραφείο σας» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης, με τον Μαρτίνη να δίνει αποστομωτική απάντηση: «Το θυμάται το γραφείο μου; Η απάντηση μου είναι αν θυμάται το γραφείο μου γιατί ήρθε μια φορά». «Για δύο χρόνια δεν είχε έρθει στη δουλειά και πληρωνόταν 3.000 ευρώ» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν διακοπεί η συνεδρίαση για ολιγόλεπτο διάλειμμα προκλήθηκε εκ νέου ένταση για το αν ο Μαρτίνης αναγνωρίζει τη λίστα των διορισμένων υπαλλήλων του «Ντυνάν», με τον κ. Μπουκώρο να επιμένει πως ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ δεν αναγνωρίζει την εν λόγω λίστα. «200 από έναν (σ.σ. διορισμοί), ο καθένας έβαζε κόσμο, να δούμε ποιος είναι ο πρωταθλητής… Ο αρχιερέας του ρουσφετιού…» είπε ο Νίκο Νικολόπουλος, με τον κ. Μπαλωμενάκη να λέει πριν διακοπεί η διαδικασία: «Ανοίξαμε την πύλη της κολάσεως».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.