Τσίπρας: Πιο επιτακτική από ποτέ η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

“Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε παράλληλα ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το σύνολο των θεμάτων, δηλαδή τις σχέσεις των δύο χωρών, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή.
“Θεωρώ πως οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς, ήταν και απαραίτητες, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Διότι πραγματοποιήθηκαν σε μια κρίσιμη φάση για τον διεθνή και περιφερειακό ρόλο των χωρών μας σε μια ολοένα και πιο αποσταθεροποιημένη περιοχή. Κυρίως όμως γιατί πραγματοποιούνται και σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών” τόνισε.
Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει την ασφάλεια για όλο το λαό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
https://www.youtube.com/watch?v=oo__c7f5BZIrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.