ΜΜΕ ή Μητσοτακικά Μέσα Ενημέρωσης

Η μεγάλη επιρροή που διαθέτει στα ΜΜΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχθηκε περίτρανα σε ό,τι επακολούθησε του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ανεξαρτήτως αν ο νεκρός δε(ν)δικαίωται στην περίπτωση του Επιτίμου, αυτός ο ορυμαγδός των ρεπορτάζ, οι πολύωρες ζωντανές συνδέσεις και η προσπάθεια αγιοποίησης του εκλιπόντος ήταν άνευ προηγουμένου.
Πλύση εγκεφάλου, με τον ΣΚΑΪ, του Γιάννη Αλαφούζου, να αποτελεί πιθανότατα το πρώτο κανάλι παγκοσμίως που μετέδωσε κηδεία και σε επανάληψη. Δεν ξέρουμε μήπως την πρόβαλε και τα μεσάνυχτα μετά το Survivor.
Και όλα αυτά με την απαραίτητη πάντοτε… υπενθύμιση προς τους τηλεθεατές για το πόσο σπουδαίος πολιτικός ήταν. Από εκεί που τον φώναζαν «κάθαρμα» κι «εφιάλτη» (αμιγώς πολιτικοί οι χαρακτηρισμοί), έγινε ξαφνικά ο δεύτερος Ελευθέριος Βενιζέλος, μη σας πω και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμα περισσότερο.
Ο ΣΚΑΪ αλλά και το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο θάνατος συνέπεσε χρονικά και με το πέρασμα του ιστορικού ΔΟΛ στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη που διαθέτει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Η «Εφ.Συν.» βγήκε με τίτλο την επόμενη μέρα «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη-Μητσοτάκη» και αν σε κάποιους φαίνεται υπερβολικό, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στις δύο εφημερίδες του Συγκροτήματος («ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ») ή να ακούσουν το ραδιόφωνο Βήμα FM: τάσσονται όλα τους υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού μετά το πέρας της δημοπρασίας συναντήθηκαν φυσικά με τον καινούργιο ιδιοκτήτη, αλλά τα είπαν και διεξοδικά με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σύμβουλο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν θυμόμαστε ποτέ να συγκεντρώνει τόση δύναμη στα Media ένα κόμμα κι ένας αρχηγός. Ομιλος Μαρινάκη και Ομιλος Αλαφούζου υπέρ Μητσοτάκη! Κανάλια όπως ΣΚΑΪ, Star και Alpha υπέρ Μητσοτάκη (οσονούπω και το Mega ξανά). Ραδιόφωνα ακόμα περισσότερα: Σκάι 100.3 / Παραπολιτικά 90.1 / Βήμα FM / Αθήνα 9.84.
Κι εφημερίδες φυσικά, από το «Πρώτο Θέμα» έως το «ΒΗΜΑ» και από την «Καθημερινή» και τον «Ελεύθερο Τύπο» μέχρι την «Ελευθερία του Τύπου» και τα «ΝΕΑ». Λίγες είναι οι δημοσιογραφικές φωνές που δεν πανηγυρίζουν υπέρ Μητσοτάκη προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπίες, όπως ο Real FM, οι ειδήσεις του ΑΝΤ1, η ΕΡΤ (αυτή γέρνει λίγο περισσότερο προς τα αριστερά βέβαια) και ελάχιστα ΜΜΕ ακόμα.
Δύσκολες ώρες περνάει και ο «Πήγασος», με τους 400 εργαζόμενους στα ΜΜΕ του Ομίλου («Εθνος», «Ημερησία» κ.ά.) να βρίσκονται 10 ημέρες τώρα σε απεργία και με τον Φώτη Μπόμπολα να μη δίνει απαντήσεις ούτε για το… παρελθόν (πέντε μήνες απλήρωτοι) ούτε και για το… μέλλον (καταγγελία δανείων της εταιρείας, ειδική διαχείριση κ.ο.κ.).
Στο Mega πλέον υπάρχουν τρεις μεγαλομέτοχοι, Βαρδινογιάννης με 35-40%, Μαρινάκης με 22% και Ιβάν Σαββίδης με 20%. Αυτός ο τελευταίος, προς μεγάλη απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται σαν να βγαίνει εκτός παιχνιδιού, με αυτό το 20% στο Μεγάλο Κανάλι να μοιάζει σχεδόν άχρηστο από τη στιγμή που υπάρχει, όπως φημολογείται, συμφωνία συμπόρευσης ανάμεσα σε Μαρινάκη και Βαρδινογιάννη.
Οσο για τις τηλεοπτικές άδειες, γίνεται φανερό πλέον σε όλους το πολιτικό παιχνίδι που παίζει το ΕΣΡ. Επτά μήνες απραξίας, επτά μήνες καθυστέρησης, επτά μήνες με προσχήματα και δικαιολογίες.
Στη γραμμή Μητσοτάκη και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφήνει τα κανάλια να λειτουργούν χωρίς άδειες ως μία Ανεξάρτητη Αρχή ενάντια στο ίδιο το κράτος.
Μία δεν επικοινωνεί ο υπουργός μαζί τους (λένε), μία ξεψαχνίζουν άρθρο-άρθρο τον νόμο, όλο κάτι βρίσκουν και ο καιρός περνάει. Οι τοποτηρητές της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο αποδεικνύονται φρούραρχοι της διαπλοκής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.