Έρχεται ο ισχυρότερος καύσωνας των τελευταίων ετών;

Καύσωνας: Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ωρών, μετά τις 10 Ιουνίου και κυρίως προς τα μέσα του μήνα, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και την Σαχάρα, θα κινηθούν προς την Ελλάδα και γενικότερα τις χώρες της Μεσογείου, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 40 βαθμών Κελσίου.
Η αλήθεια είναι πως χρόνια είχε να κάνει στην χώρα μας καύσωνα για πολλές μέρες, κάτι που φαίνεται να συμβαίνει τώρα προς τα μέσα του Ιουνίου.
Αρκετές περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, θα έχουν θερμοκρασίες που τις μεσημβρινές ώρες θα αγγίζουν ακόμα και τους 40-41 βαθμούς Κελσίου πρόσκαιρα και υψηλότερα, ενώ τις βραδινές ώρες ενδέχεται σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.
Όπως αναφέρει το Greek-weather.org η σχετική υγρασία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα γεγονός που σημαίνει πως η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία, θα δημιουργήσουν αποπνικτικές συνθήκες σε παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και στην Θεσσαλονίκη.
Τα προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν το κύμα αυτό του πρώτου καύσωνα, να διαρκεί για 4-5 μέρες.
Όλα δείχνουν πάντως πως το ερχόμενο κύμα ζέστης θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων τουλάχιστον 3 ετών…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.