Με το «έτσι θέλω» πάνε να πετάξουν τον Ιβάν Σαββίδη εκτός Mega

Nομική επιχείρηση «έξωσης» του Ιβάν Σαββίδη από το Mega φέρεται να δρομολογείται από μεγαλομετόχους του καναλιού, σύμφωνα τουλάχιστον με σημερινά δημοσιεύματα.
Τα δημοσιεύματα, στο Πρώτο Θέμα και σε ιστοσελίδες που έχουν ανοιχτούς διαύλους με την πλευρά Μαρινάκη, αναφέρουν ότι είναι πιθανό ο Ιβάν Σαββίδης να εξαναγκαστεί σε αναστροφή της αγοράς του 20% του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα, λόγω νομικών εμπλοκών στη μεταβίβαση.
Κατά τις ίδιες ιστοσελίδες, που επικαλούνται νομικές και τραπεζικές πηγές, ο Φώτης Μπόμπολας κατηγορείται ότι με την πώληση του 20% έχει παραβιάσει τις συμφωνίες με μετόχους του MEGA και τη συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης είναι συνεργός σε «καταδολιευτική μεταβίβαση» και δεν έχει αναφέρει πόθεν προήλθαν τα 5 εκατ. ευρώ του τιμήματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι καταγγελίες αυτές είναι γνωστές και στον ειδικό εκκαθαριστή του ΔΟΛ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν , η πλευρά του Φώτη Μπόμπολα με την μεταβίβαση του 19% του Τηλέτυπου έχει διαπράξει:
α) το αδίκημα της «καταδολιευτικής μεταβίβασης» αφού μεταβίβασε το ποσοστό των ελεύθερων μετοχών δίχως να ενημερώσει τις πιστώτριες τράπεζες, ως όφειλε.
β) παραβίαση της συμφωνίας μετόχων με τους υπόλοιπους μετόχους του Τηλέτυπου ( Β. Βαρδινογιάννη, Δ. Κοπελούζο, Β. Ρέστη) καθώς δεν τους ενημέρωσε. Η συμφωνία (Shareholders agreement) αγνοήθηκε και, κυρίως, δεν απευθύνθηκε σ’ αυτούς αφού σ αυτές τις συμφωνίες συνήθως οι μέτοχοι κατέχουν το δικαίωμα της πρώτης άρνησης.
γ) παραβίαση του negative pledge με τις τράπεζες καθώς τροποποιήθηκε η περιουσία της εταιρείας δίχως να ενημερωθούν οι πιστωτές. Εδώ ισχύει το negative pledge clause, όπως στις εκδόσεις ομολόγων.
δ) Πραγματοποιήθηκε μια «συγγνωστή συναλλαγή», δηλαδή ο πωλητής ( Φ. Μπόμπολας) γνώριζε, εκ των προτέρων, ότι πρέπει να ενημερώσει τις τράπεζες, αλλά και ότι, πρέπει να γνωστοποιήσει τον τρόπο προέλευσης των χρημάτων.
ε) αυθαίρετη αποτίμηση Η πώληση πραγματοποιήθηκε με αυθαίρετη αποτίμηση η οποία αξιολόγησε το 20% σε 5 εκατ. ευρώ, άρα το 100% της εταιρείας σε 25 εκατ. ευρώ. Μ αυτόν τον τρόπο αποτιμά και την περιουσία των υπόλοιπων μετόχων του Τηλέτυπου.
Ο Ιβάν Σαββίδης, κατά τις ίδιες πηγές είναι συνεργός στην «καταδολιευτική μεταβίβαση», ενώ παράλληλα δεν έχει ενημερώσει την πηγή της προέλευσης των χρημάτων, εξέλιξη που περιπλέκει την κατάσταση και δημιουργεί ευθύνες και στην κυβερνητική πλευρά, καθώς μεταβιβάστηκε περιουσιακό στοιχείο και δόθηκαν χρήματα αγνώστου προέλευσης. Η δεύτερη παράλειψη του αγοραστή φέρεται να είναι ότι, ήταν ενήμερος και ο ίδιος για την «συγγνωστή συναλλαγή», δηλαδή πως έπρεπε να ενημερωθούν οι τράπεζες για την τροποποίηση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την προέλευση των χρημάτων.

tvxs

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.