Με επιστολή τους στις τράπεζες οι εργαζόμενοι του Mega διασύρουν τους καναλάρχες της διαπλοκής και τον Μητσοτάκη

Νέα παρέμβαση από τους  εργαζόμενους του MEGA. Από τους απλήρωτους εργαζόμενους που οι καναλάρχες έχουν αφήσει στο έλεος. Ναι, από τους ίδιους εργαζόμενους που δήθεν θα έμεναν στο δρόμο εξαιτίας του νόμου Παππά. Καταλαβαίνει σήμερα ο κάθε ένας ότι τα δάκρυα των καναλαρχών και της Νέας Δημοκρατίας ήταν κροκοδείλια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι καναλάρχες της διαπλοκής και η ηχώ τους, η Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν να μπει και επενδυτής στο Mega Channel, μην τυχόν και αλλάξει γραμμή το κανάλι και δεν στηρίζει με τόση ζέση, με όση έκανε μέχρι πρόσφατα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.
 Οι 326 εργαζόμενοι σε επιστολή τους προς τις τράπεζες ζητούν την κάλυψη της μισθοδοσίας τους από τις τράπεζες. “Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλέον απαραίτητο και επιτακτικό να αποδεσμεύσετε ποσό για τη μισθοδοσία έστω των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, προς όσους παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, ύψους 510 και 475 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 Που είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι με το Νόμο Παππά θα έμεναν οι εργαζόμενοι άνεργοι. Που είναι οι καναλάρχες; Ο νόμος Παππά προέβλεπε 400 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό. Και γιατί η αντιπολίτευση δεν θέλει να λειτουργήσει το Μεγκα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Για τους λόγους που περιγράψαμε παραπάνω.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η επιστολή έχει ως εξής:
“Οι απευθυνόμενοι στην Τράπεζά σας, ως διαχειρίστριας του ομολογιακού δανείου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., είμαστε 326 εργαζόμενοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που έχουμε προσφέρει ήδη το μήνα Ιούλιο 2016 και επόμενους και οι οποίοι στην πλειοψηφία μας συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να διατηρούμε την εταιρεία εν ζωή και με ενεργό θέση στη διαφημιστική αγορά.
Χάρη στην επίμονη προσπάθειά μας, η εταιρεία συνεχίζει να πραγματοποιεί επί καθημερινής βάσεως έσοδο, το οποίο έχει ήδη απομειώσει σημαντικά το προς την Τράπεζά σας και τους λοιπούς ομολογιούχους υπόλοιπο δανεισμού της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.
Ωστόσο, καθ’ όλο το χρόνο ουδέν έχει διατεθεί προς το προσωπικό της εταιρείας.
Γνωρίζετε, μάλιστα, ότι ενώ το Νοέμβριο 2016 οι ομολογιούχοι είχατε αποφασίσει την αποδέσμευση ποσού δύο εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη προεχόντως μισθοδοσίας, μόλις την 19.12.2016 η θυγατρική σας ABC Factors επανεκχώρησε στην εταιρεία τιμολόγια ύψους 2 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν πρόσφορα εισπράξεως. Έτσι, από το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων μπόρεσαν να εισπραχθούν και διατεθούν για τη μισθοδοσία μας μόλις 730.000 ευρώ, ίσα – ίσα για την κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, αλλά ουδέν περαιτέρω.
Έκτοτε η εταιρεία υπέβαλε αίτηση λήψεως προληπτικών μέτρων και της χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή, η οποία αναστέλλει τις πράξεις εκτελέσεως εις βάρος της, ώστε να είναι πλέον δυνατή η διάθεση ποσού για τη μισθοδοσία προσωπικού.
Επίσης, μετά την εκπόνηση της μελέτης της Grant Thornton, έχετε πλέον σαφή γνώση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και της πρόδηλης βιωσιμότητάς της.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλέον απαραίτητο και επιτακτικό να αποδεσμεύσετε ποσό για τη μισθοδοσία έστω των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, προς όσους παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, ύψους 510 και 475 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.
Ακόμη και με τη διάθεση των ποσών αυτών, η χρηματική σας εκροή θα υπολείπεται σημαντικά των δύο εκατομμυρίων, για τα οποία είχατε αποφασίσει και δεσμευθεί ότι θα διατεθούν για μισθοδοσία.
Κύριοι,
Σας καλούμε να τιμήσετε την απόφασή σας και την προς τους εκπροσώπους μας δέσμευσή σας, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειάς μας να κρατούμε ενεργή την επιχείρηση με πολλαπλά οφέλη για τις Τράπεζες.
Οι συνέπειες τυχόν αρνήσεώς σας είναι καταστροφικές για τις οικογένειές μας (ήδη υπάρχουν συνάδελφοι που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν δάνεια και βασικές βιοτικές ανάγκες ή διαβιούν ακόμη χωρίς ηλεκτροδότηση) και θα θεωρούσαμε αδιανόητη την έμπρακτη αδιαφορία έναντι της προσφοράς μας και την τήρηση προκλητικά ανάλγητης στάσης ενώπιον προβλήματος με τόσο έντονο κοινωνικό χαρακτήρα
Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε και αντιλαμβάνεσθε τα ανωτέρω και προσβλέπουμε σε ουσιώδη και άμεση ανταπόκρισή σας.”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.