Μητσοτάκης στο ΣΕΒ Β.Ελλάδος:: Άλλη μια απάτη Τσίπρα ή άλλη μια αυταπάτη το χρέος;

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργός για την υπεραισιοδοξία που είχε καλλιεργήσει παραμονές της ψήφισης των μέτρων, για την ρύθμιση του χρέους. «
Το “too good to be true” που είπε ο κ. Τσίπρας δεν θέλω να το σχολιάσω. Άλλη μια απάτη ή άλλη μία αυταπάτη;
Ο κ. Τσίπρας αγαπάει την εξουσία αλλά δεν αγαπάει την αλήθεια».

Από το βήμα του ΣΕΒ βορείου Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και για πολιτικές που βουλιάζουν την οικονομία, «προσποιούνται ότι είναι μεταρρυθμιστές και το μόνο μέλημα τους είναι η δημιουργία κομματικού στρατού».
Παράλληλα έστειλε μήνυμα και προς τους δανειστές υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που είχαν δώσει στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2012 για το χρέος και ποτέ δεν υλοποίησαν.
«Η ρύθμιση του χρέους είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική αναγκαιότητα. Η μειωμένη αναξιοπιστία της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να θεωρείται άλλοθι για την μη επίλυση του χρέους. Τα φαντάσματα του παρελθόντος μας κυνηγούν ακόμα. Δεν ξεχνούν ότι  ο Τσίπρας είναι ο ίδιος που το 2015 οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού .
Ο πρόεδρος τη ΝΔ επανέλαβε την ανάγκη για των χαμηλών πλεονασμάτων χαρακτηρίζοντας ως «καταστροφικό σπιράλ τα υψηλά πλεονάσματα» που ζητούν οι δανειστές και υποστήριξε πως τα αντίμετρα είναι «πολιτική απάτη» . «Έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους φόρους και ουραγούς στην  ανάπτυξη. Τα πλεονάσματα έδωσαν πατήματα σε κάποιους εκτός Ελλάδας να ζητήσουν να συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εμέσως και στο ζήτημα της αγοράς του 20% του Μεγκα από τον Ιβάν Σαββίδη. «Ο κ. Τσίπρας χτίζει την δική του διαπλοκή. Τον προειδοποιούμε θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα. Εμείς δεν θα τους χαριστούμε.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.