Ντάισελμπλουμ: Μπορούμε να έχουμε συμφωνία για το χρέος σε τρεις εβδομάδες – ΒΙΝΤΕΟ

Την προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει σε τρεις εβδομάδες μία συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, που θα επιτρέψει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Tύπου μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup. 
«Θα μπορούσαμε να έχουμε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτοντας ότι σήμερα ήμασταν πολύ κοντά σε μία συμφωνία και ότι έγινε μία σε βάθος συζήτηση και πολλή δουλειά. Σημείωσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι εντυπωσιασμένο από την πρόοδο που υπήρξε στην Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και περιμένει την έκβαση των συζητήσεων που θα έχουμε σε τρεις εβδομάδες, εννοώντας προφανώς το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το Eurogroup θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος.
Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» και ότι μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης.
Υπήρξε, είπε, τεράστια πρόοδος αναφορικά με το πρόγραμμα και το Eurogroup καλωσόρισε τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
https://www.youtube.com/watch?v=RnQySIP8M7crn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.