Ολοκληρώθηκαν οι ονομαστικές ψηφοφορίες επί της αρχής και των άρθρων του πολυνομοσχεδίου

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και των άρθρων του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης με 153 υπέρ.

Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων.

Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων 1, 2, 10, 15 και 163.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η Χρυσή Αυγή.

Για προσωπικούς λόγους ψήφισεπαρών” στο άρθρο 56 του πολυνομοσχεδίου η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι διατάξεις του άρθρου ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

«Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου έναντι των άλλων τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα.
Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω “όπλα” σε κανέναν και για τίποτα.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή αυτή της ατομικής διαφοροποίησης αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου , Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι τον θάνατό του», αναφέρει σε δήλωσή της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.