Πιτέλα: «Σόιμπλε, αρκετά! Σταμάτα να κρατάς τους έλληνες πολίτες ομήρους των δικών σου εγωιστικών, εκλογικών σκοπών»

Δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Τζιάνι Πιτέλα, κατηγορώντας τον πως κακομεταχειρίζεται το ελληνικό χρέος με πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών.
«Σόιμπλε, αρκετά! Σταμάτα να κρατάς τους έλληνες πολίτες ομήρους των δικών σου εγωιστικών, εκλογικών σκοπών», είπε ο κ. Πιτέλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Twitter.
«Δεν μπορείς να αφήνεις τους Έλληνες να κρέμονται από μία κλωστή», προσέθεσε.
Ο κ. Πιτέλα τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον περιθώριο χρόνου για «δικαιολογίες» από το Eurogroup όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνοντας πως η σύσκεψη της Δευτέρας θα πρέπει να σηματοδοτήσει και την αλλαγή σελίδας.
Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι πιθανότητες για συνολική συμφωνία στην ευρω-ομάδα της Δευτέρας είναι «πενήντα-πενήντα».

ΣΚΑΪ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.