Δ.Τσερμενίδης: Θετική η συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη αρκεί να βρεθούν λύσεις σε αυτά που συζητήσαμε-Χ.Στεφανίδης:Θέμα ημερών η πληρωμή των εργαζομένων

Έχουμε πρόταση συγκεκριμένα και πρέπει ο υπουργός να κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει για τέταρτη μέρα η Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι δεν θα λύσουν το χειρόφρενο μέχρι να πληρωθούν.
«Εάν οι εργαζόμενοι δεν πάρουν τα δεδουλευμένα τους, τα λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης κατά των εργαζομένων.
«Είμαστε ξεκάθαροι, πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα, γιατί δεν αντέχει ούτε ο νομός Θεσσαλονίκης, ούτε η πόλη, ούτε οι εργαζόμενοι. Τυραννούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και παράλληλα, μαζί με αυτούς τον λαό της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στη 1 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να παραδώσουν την δική τους πρόταση για το θέμα του Οργανισμού.
«Έχουμε πρόταση συγκεκριμένα και πρέπει ο υπουργός να κάτσει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των εργαζομένων με τη διοίκηση του Οργανισμού και τα αρμόδια υπουργεία, υπήρξε θετικό κλίμα καθώς ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει πρόβλημα και ότι είναι στην ευθύνη της διοίκησης η πληρωμή των εργαζομένων.
https://www.youtube.com/watch?v=gKU_VJ6yrAQrn

Χρήστος Στεφανίδης:Είναι θέμα μιας δύο ημερών να ξαναβγούν τα λεωφορεία τους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Είναι θέμα μιας δυο ημερών να ξαναβγούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους

δρόμους της Θεσσαλονίκης και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Αποκάλυψε πως ο υπουργός Μεταφορών «παγώνει» το σχέδιό του για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε περιμένει την πρόταση του Οργανισμού, η οποία σύμφωνα με τον κ.Στεφανίδη, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.
Όπως είναι γνωστό, σήμερα εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας να κριθεί η επίσχεση εργασίας παράνομη.
Τέλος,  έκτακτη σύσκεψη συγκαλούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου.
Έχουν κληθεί εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών της πόλης.
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμερούς Επιτροπής -υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών και της διοίκησης του ΟΑΣΘ- προκειμένου να δημιουργηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίσει το θέμα απόδοσης ΦΠΑ «αφού ο οργανισμός εξακολουθεί να λαμβάνει με 13% και να αποδίδει με 24%», επισήμανε χαρακτηριστικά. «Η μη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος στοιχίζει στον οργανισμό 600.000 ευρώ το μήνα» σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.  Όπως υποστήριξε ο κ Στεφανίδης, και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών τούς “προέτρεψε” να προσφύγουν στη διαιτησία προκειμένου να ρυθμιστούν οι οικονομικές διαφορές του οργανισμού με το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2015 ύψους 47 εκατ. ευρώ και του 2016 53 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης τόνισε ότι σήμερα αναμένεται καθαρογραμμένη η απόφαση της διαιτησίας για την καταβολή 4,6 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑμ στον ΟΑΣΘ από το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014.

«Ο ΟΑΣΘ έχει συμφωνήσει να λάβει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, με ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. Ευρώ» υπενθύμισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «είναι θέμα ημερών. Και με το που πάρουμε το δάνειο θα πληρώσουμε ευθύς αμέσως του εργαζομένους για τον μισθό Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα» σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον οργανισμό.



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.