”Πόλεμος” για τον ΟΑΣΘ (Βίντεο-ηχητικά)

Αίσθηση από την απάντηση του υπουργού υποδομών σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΡΘ για το τί προτίθεται να κάνει για την επίσχεση εργασίας που ξεκινούν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι.
Πηγαίνετε να δείρετε τους εργαζόμενους, είπε “χαριτολογώντας” και πιεζόμενος ο κ. Σπίρτζης.
Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω το χαρακτηριστικό ηχητικό ντοκουμέντο:
Ντροπή του- Να τον παραιτήσει ο Τσίπρας, δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδης.
Aκούστε την δήλωση:
Το κλίμα είναι πολεμικό τα τελευταία 24ωρα- Σε επ? αόριστον επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι- Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη.
Σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία θέτει τον οργανισμό ο ΥΠΟΜΙΔΑ Χρ. Σπίρτζης.
Για εμάς η σύμβαση με τον ΟΑΣΘ έχει τελειώσει, δήλωσε νωρίτερα από την Θεσσαλονίκη.
Το ν.σ. που είναι άγνωστο πότε θα κατατεθεί στην Βουλή, προβλέπει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ως το τέλος του 2019.
Ο ΥΠΟΜΙΔΑ κάλεσε την διοίκηση του ΟΑΣΘ να σταματήσει να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού λαού και να πληρώσει άμεσα τους εργαζόμενους.
Προειδοποίησε τους τελευταίος ότι δεν θα ανεχθεί ξανά να αναστατώσουν την πόλη.
Δεν απειλούμαστε με τίποτα και από κανέναν απάντησε μέσω στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δ.Τσερμενίδης
https://www.youtube.com/watch?v=-DMBSKMY1owrn
Νωρίτερα στο rthess.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή άμεσα εάν ταλαιπωρήσει την πόλη ο ΟΑΣΘ με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων. “Γενικά ο χρόνος κατάθεσής του εξαρτάται από την όλη συμπεριφορά του ΟΑΣΘ” λένε στην ThessNews συνομιλητές του υπουργού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το makthes.gr ο Χρήστος Σπίρτζης έχει καταθέσει ήδη από την περασμένη Δευτέρα σχέδιο νόμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Συγκροτείται εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» (ΟΣΕΘ) ο οποίος θα αναλάβει τον συντονισμό και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το νέο ΣΑΣΘ το οποίο θα είναι 100% κρατικό, θα διοικείται από 9μελες διοικητικό συμβούλιο εκ των οποίων έξι μέλη θα διορίζει ο υπουργός.
Συγκροτείται εταιρεία με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΑΣΥΘ). Πρόκειται για θυγατρική της ΟΣΕΘ στην οποία το κράτος θα έχει το 51% και το υπόλοιπο 49% θα μπορεί να το διαθέσεις σε δήμους, περιφέρειες, φορείς κ.ο.κ. Η ΑΣΥΘ θα αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο το οποίο εκτελείται σήμερα από τον ΟΑΣΘ, καθώς και αυτό που θα εκτελείται από το μετρό, το τραμ κ.λπ.
Τίθεται άμεσα σε διαδικασία εκκαθάρισης ο ΟΑΣΘ. Προς τούτο, μετά την ψήφιση του νόμου, καταργείται η διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο Οργανισμός θα διοικείται από 7μελες συμβούλιο εκκαθαριστών, εκ των οποίων οι έξι θα διορίζονται από τον υπουργό και ο έβδομος από τους μετόχους. Η διαδικασία εκκαθάρισης θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 3 Δεκεμβρίου 2019. Αμέσως μετά, ο ΟΑΣΘ καταργείται και το έργο του θα περάσει στην ΑΣΥΘ. Το δ.σ. της ΑΣΥΘ θα αποτελείται από 9 μέλη εκ των οποίων τα 8 τα διορίζει ο υπουργός και το ένατο θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έδειξε διατεθειμένος να δώσει το πράσινο φως για συνάντηση του ιδίου με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.
Να σημειωθεί ότι σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισαν στη σημερινή συνεδρίαση του συνδικάτου εργαζομένων.
Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

tsermenidisapantisisespirtzi.mp3
spirtzisdeirtetouw.mp3

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.