Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση με πραγματικά πυρά στη Σούδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ


Στελέχη του Ναυστάθμου Κρήτης αντιμετώπισαν με πραγματικά πυρά την “απόπειρα ενός στόχου” να πλησιάσει στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, oι συγκεκριμένες βολές πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, με σκοπό – όπως ανέφερε ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Παναγιώτης Χατζάκης, την εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, των πληρωμάτων που χειρίζονται τα αντιαεροπορικά όπλα του Ναυστάθμου.
Για τον σκοπό αυτό, μεταφέρθηκαν στην περιοχή του φρουρίου Ιτζεδίν στο Καλάμι, στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, αντιαεροπορικά Rheinmetall των 20 χιλιοστών, τα οποία έβαλαν κατά στόχου ο οποίος ρυμουλκείτο από σκάφος του Ναυστάθμου.
Το αντιαεροπορικό πυροβόλο MK 20-MOD.RH είναι όπλο γερμανικής κατασκευής. Η ταχυβολία του όπλου και η ακρίβεια βολής, επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και την αντιμετώπιση επίγειων στόχων.
Το δραστικό βεληνεκές ανέρχεται στα 1,5 χλμ .και το μέγιστο βεληνεκές μπορεί να φτάσει στα 7 χιλιόμετρα.
Όπως είπε ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης, μεγάλο ατού αυτών των πυροβόλων, αποτελεί το ότι είναι βενζινοκίνητα και όχι ηλεκτροκίνητα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μεταφερθούν όπου χρειαστεί.
https://www.youtube.com/watch?v=GWR0Ic6xAzQrn
Το πλήρωμα του κάθε πυροβόλου αποτελείται από τρία μόνιμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, έναν χειριστή και δύο γεμιστές.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από το flashnews.gr
https://www.youtube.com/watch?v=wYSRF9OGswArn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.