Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του ΥΠΟΙΚ είναι πολιτικό σχόλιο από μόνη της

Εμπνευσμένη από το κλασικό βιβλίο του Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» είναι η (ηλεκτρονική) κάρτα που απέστειλε στους δημοσιογράφους το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.
Η κάρτα αναπαριστά τον Εμπενέζερ Σκρουτζ να ζεσταίνεται δίπλα σε ένα τζάκι ενώ δέχεται την μάλλον ανεπιθύμητη επίσκεψη του φαντάσματος του τέως συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϊ, το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα του Παρελθόντος.
«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες περιλαμβάνουν έναν τρομαγμένο Εμπενέζερ που υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα στην απόλυτη μοναξιά του και, ίσως, η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία δεν αποτελεί εξαίρεση«, αναφέρεται στην κάρτα.
«Όμως αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, οι ευχές μας θα επικρατήσουν πάνω από όλους τους Εμπενέζερ αυτού του κόσμου. Μια πολύ χαρούμενη χρονιά, με υγεία και αγάπη σε όλους γύρω μας«.
Υ.Γ. Να θυμίσουμε ότι ο τσιγκούνης Σκρουτζ, ένας κακότροπος γέρος, άλλαξε άρδην ότι τον επισκέφθηκε το πνεύμα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την ιστορία του Ντίκενς…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.