Σαββίδης για ΟΛΘ:”Να κάνουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημείο αναφοράς στον κόσμο”

Τη φιλοδοξία της να καταστήσει τον ΟΛΘ «σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Belterra Investments LTD, συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, αναφερόμενη στην ανάδειξη της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει (DIEP – CMA CGM – Belterra) ως προτιμητέου επενδυτή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι,  το κοινοπρακτικό σχήμα πλειοδότησε προσφέροντας σχεδόν 232 εκατ. ευρώ για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ. Παράλληλα, έχει αναλάβει την υποχρέωση να επενδύσει ποσό τουλάχιστον 180 εκατομμυρίων σε διάστημα 7ετίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΤΑΙΠΕΔ η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.
Η Belterra Investments LTD σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η κοινοπραξία του γερμανικού επενδυτικού ομίλου Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της Terminal Link SAS του ομίλου CMA-CGM και Belterra Investments LTD είναι εκείνη που πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για τον ΟΛΘ».
Όπως εξηγεί η εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, «αποδεχτήκαμε με τιμή την πρόσκληση του fund DIEP, ενός πανίσχυρου επενδυτικού ομίλου, να συμμετάσχουμε στην κοινοπραξία διεκδίκησης του ΟΛΘ, να συνδιαμορφώσουμε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και να διασφαλίσουμε πως η Θεσσαλονίκη και η τοπική κοινωνία θα ωφεληθούν δραστικά από αυτή την μεγάλη επένδυση».
«Αν και συμμετέχουμε με μειοψηφικό ποσοστό», διευκρινίζει, «αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη και τη χώρα».
«Φιλοδοξούμε, μαζί με τους συνεργάτες μας DIEP και Terminal Link της CMA CGM, να καταστήσουμε τον Ο.Λ.Θ. σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και ισχυρές συνεργασίες», καταλήγει.
Τι είπε ο Τσίπρας για τον ΟΛΘ
Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει έναν διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.
Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς, μέσω twitter, για το γεγονός ότι επί προηγούμενων κυβερνήσεων το τίμημα ήταν υψηλότερο, αστειευόμενος απάντησε «Στον ύπνο μας»

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Το λιμάνι παραχωρήθηκε 70% πάνω από τη χρηματιστηριακή του αξία», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Πέρα από το υψηλό τίμημα, υπάρχει δέσμευση για επενδύσεις την επόμενη επταετία ύψους 180 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη σε έναν διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.