Τέλος εποχής για «Τα ΝΕΑ» και το «Βήμα»;

Το τέλος εποχής για τις εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα» φαίνεται πως μπορεί να είναι προ των πυλών, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, επειδή παραμένουν εδώ και 5 μήνες απλήρωτοι.
Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει και πριν λίγο καιρό απεργία, την οποία και πάγωσαν μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ομίλου του Σταύρου Ψυχάρη ότι μέρος των δεδουλευμένων θα καταβαλλόταν στα τέλη Δεκεμβρίου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι εντός των ημερών θα είχαν λάβει μέρος των οφειλόμενων αμοιβών τους και θα γινόταν και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, τελικά ενημερώθηκαν ότι «γίνονται προσπάθειες» αλλά χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες εξηγήσεις για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμηνύθηκε επίσης ότι από 1/1/2017 ο ΔΟΛ περνάει πλέον στις τράπεζες, λόγω των χρεών του.
Έτσι στη σημερινή γενική συνέλευση τους, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αποτέλεσμα αύριο να μην κυκλοφορήσουν «Τα Νέα», ενώ αν η διοίκηση δεν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους εργαζομένους για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τότε δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το ΒΗΜΑ.
Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εργαζομένων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που αναφέρει ότι:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.