Πρόωρες εκλογές στην Αγγλία στις 8 Ιουνίου

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 8 Ιουνίου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για να διαπραγματευθεί τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι χρειάζεται πολιτική ενότητα στο Λονδίνο.
« Μόλις προέδρευσα μιας υπουργικής συνάντησης στην οποία αποφασίσαμε να διεξαχθουν γενικές εκλογές στις 8 Ιουνίου», δήλωσε η πρωθυπουργός της Αγγλίας.
«Εάν δεν κάνουμε εκλογές τώρα ο διχασμός θα συνεχιστεί και δεν θα στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω μια μικρή πρόκληση. Έχετε ασκήσει κριτική, έχετε απειλήσει, αυτή είναι η στιγμή σας για να δείξετε ότι το εννοείτε, για να δείξετε ότι δεν αντιμετωπίζετε την πολιτική σαν παιχνίδι», κατέληξε στην δήλωσή της η κυρία Μέι.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας πάντως από την ημέρα που η Τερέζα Μέι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών!
Όπως όμως φαίνεται, το timing ήταν κατάλληλο για την Μέι καθώς οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν καταρρέουν δημοσκοπικά.
AdTech Ad
Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες εικασίες για αιφνιδιαστική παραίτηση της Μέι. Μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των δεκαετών βρετανικών ομολόγων.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της πορείας του Brexit!
Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.