Πώς γιορτάζουν το Πάσχα σε διάφορες πόλεις του κόσμου;(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)(PART 2)

Φιλιππίνες (Σκληρές εικόνες στις Φιλιππίνες-Άνδρες σταυρώνονται και αυτομαστιγώνονται)
Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις δύο κυρίως ρωμαιοκαθολικές χώρες της Ασίας, ενώ η άλλη είναι το Ανατολικό Τιμόρ, με περισσότερο από το 90% του πληθυσμού να είναι Χριστιανοί. Κι απ’ ό,τι φαίνεται το Πάσχα το τιμούν δεόντως, αφού μέρος των τελετουργιών είναι το μαστίγωμα τον πιστών που έχουν μετανοήσει, με κοτσάνια και φύλλα μπαμπού. Πέραν αυτού, πολλοί καθολικοί πραγματοποιούν μετάνοιες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σαν μια μορφή λατρείας, οι οποίες πιστεύεται ότι «καθαρίζουν» τους πιστούς από τις αμαρτίες τους, γιατρεύουν τις ασθένειες και πραγματοποιούν ευχές. Οι λιτανείες με το Χριστό να κουβαλάει το Σταυρό φυσικά δεν λείπουν.

https://www.youtube.com/watch?v=NItfxWdweBQrn


Φλωρεντία, Ιταλία
Την Κυριακή του Πάσχα στην Piazza del Duomo γίνεται το Scoppio del Caro, δηλαδή το Κάψιμο του Κάρου, το οποίο είναι μια κατασκευή ύψους 9 μέτρων που φτιάχτηκε πριν από 500 χρόνια και στήνεται στην πλατεία του καθεδρικού. Φυσικά, το κάρο αυτό δεν καίγεται στην πραγματικότητα, αλλά πετούν εκατοντάδες βεγγαλικά τα οποία δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα. Σε όλη τη διάρκεια του θεάματος οι καμπάνες του Giotto ηχούν γιορταστικά και σύμφωνα με την παράδοση, η καύση του εξασφαλίζει μια καλή σοδειά για τη χρονιά που έρχεται.





https://www.youtube.com/watch?v=R-ioETsY6gUrn

Ινδονησία
Η Σταύρωση αναπαριστάται πιστά σε διάφορα χριστιανικά μέρη της Ινδονησίας, με νεαρούς άντρες να θεωρούν μεγάλη τιμή να επιλεχθούν να ενσαρκώσουν τον Ιησού και να δεθούν σε σταυρούς σε διάφορες τοποθεσίες. Ο χριστιανισμός έφτασε σε νησιά όπως η Φλόρες από πορτογάλους ιεραποστόλους και σήμερα υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια καθολικοί στην Ινδονησία.



https://www.youtube.com/watch?v=JLSkT819pusrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.