Τσίπρας: Πολύ κοντά το κλείσιμο της αξιολόγησης είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν πρόκειται να κουραστούμε, ούτε να κάνουμε πίσω στα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Να μην αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).
«Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι είναι πάρα πολύ κοντά το κλείσιμο της αξιολόγησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ. Μέσα στον Απρίλιο τελειώνουν και οι ατέρμονες συζητήσεις και καθυστερήσεις για αναγκαία μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους».
Αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε δύσκολες περιόδους η σοβαρή δουλειά, η επίγνωση της ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, στο δημόσιο συμφέρον μπορεί τελικά να φέρει θετικό και παραγωγικό αποτέλεσμα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
Σημείωσε παράλληλα ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου αποτελεί τον πιο ισχυρό συμβολισμό ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τη στιγμή που η χώρα βγαίνει από μια περίοδο πολυετούς ύφεσης, είναι η ώρα να αναστοχαστεί το μέλλον, το μοντέλο της ανάπτυξης, το εθνικό σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρόσθεσε ότι αυτά είναι στενά συνδεδεμένα με τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που αποτελούν τα αίτια της κρίσης και πως αν σχεδιαστούν με σύνεση θα αποτελέσουν τα εργαλεία για να βγούμε από την κρίση.
«Με το έργο αυτό παρακάμπτεται το πιο επικίνδυνο τμήμα της οδικής σύνδεσης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το πέρασμα των Τεμπών» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Το πέρασμα των Τεμπών αντικαθίσταται από έναν σύντομο δρόμο που ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Η παράδοση αυτού του δικού τμήματος ολοκληρώνει πλήρως τον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης που οι εργασίες του ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια».
Επισήμανε παράλληλα, ότι στη συμφωνία ανάμεσα στο Δημόσιο και τον παραχωρησιούχο προβλέπεται η ελεύθερη πρόσβαση από τον σύγχρονο αυτό αυτοκινητόδρομο των ατόμων με ειδικές ανάγκες χωρίς καταβολής διοδίων καθ όλο το μήκος του.
«Τα έργα αυτά ανήκουν σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη, στον ελληνικό λαό, στον οποίο σήμερα τα παραδίδουμε. Δεν διεκδικεί η κυβέρνηση την πατρότητα τους, αλλά το δίκιο ότι κατάφερε να ξεμπλέξει ένα κουβάρι εμπλοκών και δυσκολιών μέσα από δύσκολη διαπραγμάτευση» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Σημείωσε επιπλέον ότι η κυβέρνηση απέκρουσε και τον κίνδυνο την απειλή της τελμάτωσης των μεγάλων έργων που θα είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφούν συνολικά 8,5 δισ ευρώ, και να παρέμεναν ανολοκλήρωτα τα έργα.
«Καταφέραμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που μείωσε τις απαιτήσεις για αποζημιώσεις κατά 764 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα με τη στενή συνεργασία και βοήθεια της κ. Κρέτσου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταφέραμε να βρούμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσουν ξανά τα έργα με λιγότερες απαιτήσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
https://www.youtube.com/watch?v=hKdxuWJgJTUrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.