Αυτός είναι ο κολλητός του Βενιζέλου που κυνηγά τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος, έστω και αναδρομικά ή ετεροχρονισμένα, βρίσκεται στο κατόπι του σημερινού υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά; Ποιος χαλάει το χαρτί του Ελεύθερου Τύπου σερβίροντας… φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή να το γράψουμε αλλιώς, «τζούφια ρεπορτάζ», ή αν θέλετε μπαγιάτικα θέματα από το 2013, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επιχειρηθούν συμψηφισμοί με τις αμαρτίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου; Ή μόνο και μόνο για να στήνονται σε ΜΜΕ τίτλοι όπως «Σάλος από το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα» ή «Πολιτική θύελλα από το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα»;
Ο λόγος για τον Ιάσονα Πιπίνη, τον δημοσιογράφο που έχει κάνει τη… Βενεζουελολογία επιστήμη. Τον άνθρωπο που μήνες τώρα κάτι θέλει να πει, αλλά δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που θέλει να πει για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα. Κυβερνούσε ο Νίκος Παππάς το 2013; Ήταν υπουργός; Ήταν βουλευτής; Έκανε κάτι παράνομο; Επισκέφτηκε κάποιον απαγορευμένο τόπο; Ποιον αφορά ο δήθεν «σάλος» πέρα από τα λαγωνικά της πλάκας που βάζει μπροστά η αντιπολίτευση;
Ο λόγος λοιπόν για τον… δαιμόνιο ρεπόρτερ που κάθε τρεις και λίγο δίνει φωτορεπορτάζ και μόνο φωτορεπορτάζ από ένα ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα. Και αυτό το φωτορεπορτάζ το δίνει με δόσεις. Σαν να κρατάει εφεδρείες για όταν… χρειαστεί. Και πότε χρειάζεται; Κάθε φορά που ζορίζονται οι διαπλεκόμενοι κύριοι της αντιπολίτευσης. Φωτογραφίες, χωρίς περιεχόμενο, με γαρνιτούρα από ταξιδιωτικούς οδηγούς και ιστορικά αφιερώματα για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Βενεζουέλα. Ξέρετε, αυτού του είδους τα ρεπορτάζ, σαν αυτό που κάνει ο Ιάσων Πιπίνης στην προκειμένη περίπτωση, μοιάζει λίγο με εργολαβία. Όταν το… «survivor στη Βενεζουέλα» έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Οκτώβρη από τις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου, στην επικαιρότητα βρισκόταν το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα ζοριζόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ελληνικό λαό τον απασχολούσαν οι αποκαλύψεις για τα δάνεια των κομμάτων. Ήταν τότε που οι ολιγάρχες των μίντια έκαναν πασαρέλα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Και τότε; Τσουπ, ο αντιπερισπασμός και η ευθεία επίθεση στο Νίκο Παππά με την ανακοίνωση της ΝΔ να επισυνάπτεται στο ρεπορταζ για το ταξίδι του τότε υπουργού Επικρατείας.
Με ευκολία μπορεί ο κάθε ένας να συμπεράνει για ποιον λόγο ο Ιάσων Πιπίνης είχε δημοσιεύσει, τότε, φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα. Φωτογραφίες με δικηγόρους και Βενεζουελάνους αξιωματούχους. Φωτογραφίες από το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα πάντοτε με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, εποχή που ο Νίκος Παππάς ούτε βουλευτής ήταν, ούτε υπουργός ήταν, ούτε βέβαια εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση. Πλην των φωτογραφιών ο Ιάσων Πιπίνης δεν παρουσίαζε τότε κανένα άλλο στοιχείο, όπως δεν παρουσιάζει και τώρα. Έθετε και θέτει μόνο ερωτήματα, τα οποία είναι τα ίδια με εκείνα που έθετε και θέτει η Νέα Δημοκρατία. Ερωτήματα στον αέρα. Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει. Άγνωστο παραμένει αν τα ερωτήματα αυτά, αντί ρεπορτάζ, γράφονται στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ή στο πολιτικό γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ή ακόμη είναι άγνωστο αν τον ρεπόρτερ συμβουλεύουν πρώην υπεύθυνοι γραφείων Τύπων τραπεζών που σήμερα δεν υπάρχουν, αλλά έχουν γνώση από… Κύπρο. Άγνωστο είναι αν τα ερωτήματα γράφονται για να τεθούν ακόμη και στα εκδοτικά μαυσωλεία της διαπλοκής. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μάθουμε για λογαριασμό ποιών στήνεται το στόρι με το… Μαργαριτάρι της Καραϊβικής. Σίγουρα όχι για λογαριασμό του Τζακ Σπάροου. Τότε; Για λογαριασμό της διαπλοκής, της ΝΔ ή του Ευάγγελου Βενιζέλου;
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Επιχείρηση Βενεζουέλα
Ο Ιάσων Πιπίνης έχει ένα αποκλειστικό αντικείμενο. Ασχολείται πλέον μόνο με τη Βενεζουέλα. Αυτό είναι παράδοξο για έναν δημοσιογράφο στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εύλογο το ενδιαφέρον για τη χώρα της Μπολιβαριανής επανάστασης που έχει μπει για τα καλά στο μάτι του διεθνούς Κεφαλαίου και των ΗΠΑ. Εύλογο το ενδιαφέρον για μία χώρα που ο λαός της αντιστέκεται δεκαετίες στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θέλει να ληστέψει την περιουσία του, το πετρέλαιο. Εύλογο, λοιπόν, το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά κινδυνεύει να παρεξηγηθεί η μονομανία.
Αναλυτές και δημοσιογράφοι σε όλον τον κόσμο χρηματοδοτούνται για να προωθούν την ακτικυβερνητική, αντεπαναστατική προπαγάνδα σε βάρος της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Στην Ελλάδα δε, το σύστημα, στην πολιτική, στις επιχειρήσεις και στα Media που πλαισιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Βενεζουέλα και το σοσιαλιστικό μοντέλο που ακολουθεί εκεί η κυβέρνηση, χθες με ηγέτη τον Τσάβες, σήμερα με τον Μαδούρο.
Ο Ιάσων Πιπίνης έχει καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Πάντοτε ενδιαφερόταν για τη Βενεζουέλα και τις εκεί εξελίξεις. Είχε, πριν από κάποια χρόνια, πάρει συνέντευξη και από τον αείμνηστο Ούγκο Τσάβες. Σήμερα προωθεί την προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών της αντιπολίτευσης στην εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής, με κάθε τρόπο, γράφοντας σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα στα social media και γυρίζοντας ντοκιμαντέρ.
Επίσης, ο Ιάσονας Πιπίνης, έχει αναλάβει εργολαβικά και συστηματικά την αγιογραφία του νεοφιλελεύθερου φασίστα Λεοπόλδο Λόπεζ. Πριν προχωρήσουμε να αναφέρουμε τα εξής: Ο Λεοπόλδο Λόπεζ είναι το ίνδαλμα της άρχουσας τάξης στη Βενεζουέλα και της Δεξιάς σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Από ότι έχουμε καταλάβει, από τα σχετικά ρεπορτάζ του Ιάσωνα Πιπίνη και από τις συνεντεύξεις που έχει πάρει από τη σύζυγό του Λίλιαν Ταντόρι, ο Λεοπόλδο Λόπεζ είναι το ίνδαλμα και του Πιπίνη. Πάρτε τώρα μία γεύση για το ποιος ακριβώς είναι ο Λόπεζ, αλλά και για το ποια είναι η σύζυγός του. Ο Λεοπόλδο Λόπες γεννήθηκε το 1971, και μεγάλωσε σε μία πολύ πλούσια οικογένεια. Σπούδασε στο Οχάιο των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαρντ.
Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το 2008 ο γενικός επιθεωρητής της Βενεζουέλας απαγόρευσε στον ίδιο και πολλούς άλλους πολιτευτές, που ανήκαν τόσο στην κυβερνώσα όσο και σε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, να συμμετάσχουν στις εκλογές. Ο λόγος; Κατηγορήθηκε ότι το 1998, ενώ εργαζόταν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petroleos (1996-1999), εκείνος και η μητέρα του (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ίδιας εταιρείας) υπεξαίρεσαν 160.000 δολάρια ώστε να χρηματοδοτηθεί το πολιτικό του κίνημα Primero Justicia.

Ο ίδιος μπορεί να αρνείται ότι στήριξε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002, ωστόσο βίντεο εκείνης της εποχής τον δείχνουν να καθοδηγεί και να κάνει δηλώσεις για τη «σύλληψη» του υπουργού Ροντρίγκες Τσακίν, να μιλά θετικά για τη στήριξη των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης στις κινήσεις ενάντια στον Ούγκο Τσάβες, ενώ στενοί πολιτικοί του φίλοι συμμετείχαν στο πραξικοπηματικό συμβούλιο. Ο ρόλος του Λόπες σε εκείνα τα γεγονότα ουδέποτε ερευνήθηκε διεξοδικά από τη Δικαιοσύνη, καθώς ο Ούγκο Τσάβες χορήγησε αμνηστία σε όλους τους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων.
Διαβάστε τώρα πως ο Ιάσων Πιπίνης παρουσιάζει τη σύζυγο του διεφθαρμένου φασίστα Λόπες

«Η Λίλιαν Τιντόρι είναι η γυναίκα-σύμβολο του αγώνα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα.
Είναι μητέρα δύο παιδιών, αθλήτρια, πρώην μαραθωνοδρόμος, κολυμβήτρια και λάτρις των extreme sports, σύζυγος του ηγέτη της αντιπολίτευσης και πολιτικού κρατούμενου Λεοπόλδο Λόπες.
Η Λίλιαν Τιντόρι έχει μετατραπεί τα τελευταία δύο χρόνια στη βασική μορφή αντίστασης στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο. Είναι η γυναίκα που ερωτεύτηκε η Βενεζουέλα».
Καταλάβατε τώρα ποιο είναι το ίνδαλμα του Ιάσωνα Πιπίνη; Πάμε παρακάτω.
Σε βαθμό παρεξηγήσεως
Εκείνο, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι η εμμονή του Ιάσονα Πιπίνη με τη Βενεζουέλα σε σημείο παρεξηγήσεως, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό ότι η καμπάνια σε βάρος της Μπολιβαριανής Επανάστασης χρηματοδοτείται από κέντρα του εξωτερικού. Και βέβαια είναι γνωστό τι ρόλο διαδραματίζει η έχουσα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ουάσιγκτον αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα. Σε αυτή τη χώρα πριν από κάποια χρόνια αποκαλύφθηκε ο βρώμικος ρόλος, όχι μόνο του αμερικανικού παράγοντα, αλλά και της εκεί άρχουσας τάξης, της ελίτ και τις μιντιοκρατίας που θέλουν να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή επανάσταση για να ξεπουλήσουν το πετρέλαιο στα αρπακτικά. Ποιος δεν θυμάται το πρώτο τηλεοπτικό πραξικόπημα;
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ιάσων Πιπίνης πριν από λίγο καιρό διαδήλωσε, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Διαδήλωσε κατά του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες στο πλαίσιο της καμπάνιας της διαπλοκής σε βάρος του ξεκαθαρίσματος του τηλεοπτικού τοπίου και της επιβολής της νομιμότητας μετά από 30 χρόνια ανομίας.
Εξάλλου, ο Ιάσων Πιπίνης δούλεψε πολλά χρόνια για το Mega Channel. Δικαίωμά του αυτό. Δικαίωμά του ήταν βεβαίως να διαδηλώνει υπέρ των αφεντικών του στο Mega Channe, που άφηναν απλήρωτους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, την ίδια στιγμή βέβαια που ο ίδιος, ο Ιάσωνας Πιπίνης δηλαδή, έκανε σούρτα φέρτα στη Λατινική Αμερική, μία για τον Μαδούρο, μία για τον Λόπεζ, μία για τον Έβο Μοράλες και ποιος ξέρει και για ποιον άλλον.
Πληροφορίες, από πολύ αξιόπιστη πηγή αναφέρουν ότι έχει πάρε δώσε με… παλιούς διπλωμάτες από τη Βενεζουέλα, οι οποίοι, όμως, δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους. Αν τους χρησιμοποιεί ως πηγές ένα έχουμε να πούμε: Ο Ιάσων Πιπίνης την πάτησε. Και αυτός και η εφημερίδα του.
Ας επανέλθουμε στον ζήλο που δείχνει. Είναι τέτοιος ο ζήλος, σε βαθμό παρεξηγήσεως επαναλαμβάνουμε, του Ιάσωνα Πιπίνη, ώστε πριν από λίγο καιρό είχε γράψει ένα περίπου γραφικό άρθρο στο iefimerida.gr, με τίτλο «Τι κρύβεται πίσω από τα κύματα μεταναστών από τη Βενεζουέλα που φθάνουν στη Λέσβο – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ». Μπήκαμε να διαβάσουμε το άρθρο και τελικά μάθαμε ότι μόλις… 15 μετανάστες από την Βενεζουέλα των 30.000.000 κατοίκων είχε φτάσει στην Ελλάδα. Ήθελε να δείξει ότι τα «κύματα μεταναστών» έφταναν στη χώρα μας λόγω της πολιτικής Μαδούρο. Ωστόσο ήταν τόσο μικρός ο αριθμός των μεταναστών, ώστε ήταν πολύ δύσκολο να πεισθούμε.
Και η εργολαβική ενασχόληση του εν λόγω δημοσιογράφου με τη Βενεζουέλα συνεχίστηκε τις προάλλες. Ο Ιάσων Πιπίνης έκανε την εμφάνισή του σε εκδήλωση για τη Βενεζουέλα στην Αθήνα όπου παραβρέθηκαν – και αυτό ήταν γνωστό – στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ. Ο Ιάσων αποφάσισε να εκτελέσει χρέη ντέτεκτιβ ή μυστικού πράκτορα της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και φωτογράφισε τους παρευρισκόμενους. Τις φωτογραφίες στη συνέχεια τις δημοσίευσε σαν μεγάλο, δήθεν, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Είναι άγνωστο αν γνωρίζει πως η Βενεζουέλα είναι κυρίαρχο κράτος και δημοκρατική χώρα. Στην Ελλάδα, δε, δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμη η παρουσία σε εκδηλώσεις που αφορούν στη Βενεζουέλα. Ίσως να επιθυμεί ο ίδιος κάτι τέτοιο. Ίσως αυτό να θέλουν ο φίλος του ο Άδωνις και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στη δημοκρατική, ακόμη Ελλάδα.
Κολλητός του Βενιζέλου
Οι περίεργες συμπτώσεις, όμως, δεν σταματούν σε όσα προαναφέρθηκαν. Του τελευταίου ρεπορτάζ του Ιάσωνα Πιπίνη για το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα, ακολούθησε ακαριαία αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φέρνει στο θέμα στη Βουλή. Και εδώ κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ο Ιάσωνας Πιπίνης. Κινδυνεύει να παρεξηγηθεί διότι όπως θα δείτε σε ένα από τα ΒΙΝΤΕΟ που θα ακολουθήσουν, συνδέεται φιλικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι τέτοια δε στενή η σχέση ώστε τον περασμένο Φλεβάρη ο δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου ήταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού, εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες». Εκεί φυσικά βρισκόταν και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σήμερα οι κακές γλώσσες λένε πως πριν βγει το νέο φωτορεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ενημερωμένος και για αυτόν τον λόγο κινήθηκε αμέσως. Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι φωτογραφίες πριν δημοσιευτούν τέθηκαν υπόψιν του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, που πλήττει το κύρος της δημοσιογραφίας στη χώρα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που φέρνει το θέμα τη Βουλή, έχει σε τόση μεγάλη εκτίμηση τον Ιάσωνα Πιπίνη, που δεν φοβάται μήπως τον πάρει στον λαιμό του μιας και το ρεπορτάζ δεν λέει επί της ουσίας τίποτα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό για τον Νίκο Παππά.
Άλλα ερωτήματα προκύπτουν, σε μία συγκυρία που τα σκάνδαλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο προσκήνιο. Εκτελούν δημοσιογράφοι «συμβόλαια» για λογαριασμό των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης; Αφού κι εμείς το ξέρουμε και το λαγωνικό του Ελεύθερου Τύπου ότι τις φωτογραφίες τις είχε από παλαιότερα, για ποιον λόγο δεν τις έβγαλε όλες μαζί τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά κράτησε κάποιες για ψυγείο; Ποιες είναι οι σχέσεις του Ιάσωνα Πιπίνη με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα; Χρηματοδοτεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα δημοσιογράφους ξένων χωρών; Ποιες είναι οι σχέσεις του τόσο με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο; Γιατί ο Ιάσωνας Πιπίνης, αφού του αρέσει το Survivor, δεν κάνει ένα ρεπορτάζ για 2,5 εκατ. δολάρια που πάρκαρε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Καραϊβική και αναμένεται να βγουν στη φόρα πληροφορίες και για άλλα 10 εκατ. δολάρια; Αληθεύει ότι πριν από τα ρεπορτάζ μίλησε με πασίγνωστο εκδότη, στον οποίο έθεσε υπόψιν το υλικό; Και αν αυτός δεν είναι ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου, τότε ποιος εκδότης είναι;
Τη στιγμή που η μπόχα από τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν γεμίσει τον τόπο, εκείνοι οι οποίο εμπλέκονται σε ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ επιστρατεύουν ταλαίπωρους ρεπόρτερς, οι οποίοι είναι βέβαια του ίδιου κλίματος, των οποίων εκμεταλλεύονται τον ζήλο. Ποιο είναι το κλίμα; Αυτό που δημιουργείται από τη φαντασίωση εκείνων που σε ευρωπαϊκό επίπεδο προπαγανδίζουν ότι η Αριστερά στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos και άλλοι πολιτικοί φορείς χρηματοδοτούνται από την σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μάλλον κρίνουν από τους εαυτούς τους.
ΥΓ: Τα παραπάνω είναι μόνο ο πρόλογος. Εμείς περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα και μετά θα έχει και συνέχεια.
Δείτε τώρα τον Ιάσονα Πιπίνη να μιλά μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Ούγκο Τσάβες και το καραούλι για να μεταδώσει την αγανάκτηση των «Παραιτηθείτε» της Βενεζουέλας.

https://www.youtube.com/watch?v=fXcidZlETw4rn
https://www.youtube.com/watch?v=U8ZT6TyCgA8rn

Πηγή: periodista.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.