Καθιερώνονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή – Κόντρα Δένδια με Χριστοδουλόπουλου και Βαρεμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Με ονομαστικές ψηφοφορίες θα εγκρίνονται από εδώ και στο εξής τα νομοσχέδια στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή την αμφισβήτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ.

“Το νομοσχέδιο αυτό απερρίφθη χθες επί της αρχής, ο προεδρεύων αντί να ανακοινώσει την απόρριψη τότε μίλησε περί ονομαστικής ψηφοφορίας. Ακριβώς επειδή έλειπε απερρίφθη. Δεν υπάρχει διαδικασία που να καλύπτει αυτό που γίνεται σήμερα, δηλαδή την εκ νέου ονομαστική ψηφοφορία για να διορθωθεί το μη ανακοινωθέν χθες αποτέλεσμα. Δεν προβλέπονται αυτά. Με τον υπάρχοντα κανονισμό το νομοθέτημα έχει απορριφθεί”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

“Τι θέλετε να αποδείξετε στην κοινωνία πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία; Δεν το ξέρει;”, είπε σε υψηλούς τόνους η προεδρεύουσα της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου εμφανώς ενοχλημένη από την τροπή που έλαβε η διαδικασία στην Ολομέλεια.

“Εφεξής να ξέρετε θα γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια για να τελειώνουμε και να μην αμφισβητεί κανείς” ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στη συνέχεια ζήτησε να γίνει ψηφοφορία επί της πρότασης Δένδια να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

“Εκ του κανονισμού πρέπει να μιλήσουν τα κόμματα. Είναι θέμα νομιμότητας, δεν κρίνετε εσείς κ. Πρόεδρε την ωφέλεια”, τόνισε ο κ. Δένδιας.

“Δεν θα κάνουμε θέμα ολόκληρο σε μια ονομαστική ψηφοφορία για ένα απλό νομοσχέδιο”, είπε από την πλευρά της η κ. Χριστοδουλοπούλου. “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές τι θέλετε να κάνουμε τώρα; Να παραιτηθεί η κυβέρνηση;”, πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.