Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών» σε επιτροπή και μπλόκαραν την πλειοψηφία

Νέος πονοκέφαλος προέκυψε σήμερα στη Βουλή για την κυβέρνηση καθώς ο εκλεκτός του Υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για τη θέση επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) Παντελής Κυπριανού δεν έτυχε θετικής γνώμης από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα καλώντας τον κ. Γαβρόγλου να αναιρέσει την επιλογή του κ. Κυπριανού ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προσωπικός του σύμβουλος στο Υπουργείο.

«Θεωρούμε αδιανόητο να επιλέγεται για επικεφαλής μιας αρχής η οποία πρέπει να διέπεται από ανεξαρτησία ο προσωπικός σύμβουλος του Υπουργού» είπε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κεραμέως. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης αποτυπώθηκαν πλήρως στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς από τους 21 παρόντες μόλις οι δέκα έδωσαν θετική ψήφο, έξι βουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ πέντε, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ψήφισαν “παρών”.

Η Νέα Δημοκρατία δια του Αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη επεσήμανε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και ότι είναι πρωτοφανές ο Υπουργός να προχωρήσει σε διορισμό ενός προσώπου το οποίο δεν έχει θετική γνώμη της Βουλής. Στο σημείο παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι η απόφαση της Βουλής είναι γνωμοδοτική και αυτό δεν δεσμεύει τον Υπουργό. Ωστόσο και ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες για άλλους λόγους να υπάρξει άλλη απόφαση του Υπουργού.

Πηγή: real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.