Τα ρέστα της υπέρ του Γεωργίου έπαιξε η Ξαφά του Μητσοτάκη και έχασε!

Ούτε κατά μία μέρα δεν μείωσε την ποινή του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, που τον δίκασε σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα της δυσφήμησης σε βάρος του πρώην διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και νυν διευθυντή Στατιστικής Στερεάς Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου Νικόλαου Στρόμπλου.
Πρωτόδικα ο Ανδρέας Γεωργίου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του σε 10 μήνες φυλάκιση, δεν μείωσε την ποινή ούτε κατ’ ελάχιστον.
Ο κ. Στρόμπλος, τον οποίο εκπροσωπούν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος και η νομικός Αρτεμις Διδίλη, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Γεωργίου σχετικά με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στα ελληνικά και τα αγγλικά, στο οποίο ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταφερόταν εναντίον του, καθώς και σε βάρος του αείμνηστου πρώην γενικού γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ – Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, όπως λεγόταν η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έως το 2010), καθηγητή Μανώλη Κοντοπυράκη.
Καταδίκη
Η καταδίκη ήρθε παρότι κατέθεσε ως μάρτυρας του κ. Γεωργίου η γνωστή νεοφιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το 2004 έως το 2009. Η μάρτυρας, που έκανε τα αδύνατα δυνατά να παρουσιάσει τον κ. Γεωργίου σαν… αθώα περιστερά, ρωτήθηκε από τον κ. Αδαμόπουλο αν ως εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ είχε αντιληφθεί να υπάρχει πρόβλημα στη δραστηριότητα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εκείνη την περίοδο και αν συνέταξε σχετική επιστολή, και απάντησε «όχι».
Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που αντιμετωπίζει ο κ. Γεωργίου αναφορικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στον μηχανισμό στήριξης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.