Βουλγαρία: Οι συντηρητικοί του Μπορίσοφ επικρατούν στις βουλευτικές εκλογές

Το συντηρητικό κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, δείχνει να επικρατεί έναντι των Σοσιαλιστών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Βάσει των exit polls, το συντηρητικό κόμμα Gerb εξασφαλίζει ποσοστό μεταξύ 32,2% και 32,8% των ψήφων έναντι 28% και 28,4% για τους Σοσιαλιστές (PSB), καταδεικνύουν τα exit polls που διενεργήθηκαν από το Alpha Research και το Gallup International Balkan (GIB).
Αυτή η επίδοση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για μια τρίτη θητεία για τον Μπόικο Μπορίσοφ στο πλαίσιο ενός συνασπισμού με μικρότερα κόμματα.
Ο Μπορίσοφ θα προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
Το κεντροδεξιό κόμμα GERB έλαβε σαφή εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Βουλγαρίας μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, δήλωσε ο ηγέτης του, Μπόικο Μπορίσοφ.
«Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το GERB θα είναι το κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού» είπε ο Μπορίσοφ, συμπληρώνοντας ότι το GERB θα καταβάλει τις «μέγιστες προσπάθειες» με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του για να σχηματίσουν σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.