Ντάισελμπλουμ: Όσα είπα για το αλκοόλ και τις γυναίκες ήταν για τον εαυτό μου (;;;)

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, σύμφωνα με δήλωση που απέστειλε στο real.gr πριν από λίγο, διευκρινίζοντας εμφατικά, αφενός ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν από πολλούς, αφετέρου πως το βασικό μήνυμα που ήθελε να περάσει ήταν η αυστηρή τήρηση των κανόνων και πως αυτό είναι αναπόδραστο αν θέλουμε την ενότητα της ευρωζώνης.
Ωστόσο, αναφέρει ότι λυπάται αν κάποιοι προσεβλήθησαν από τις δηλώσεις του και παραδέχεται ότι η καλβινιστική αμεσότητα που χρησιμοποιεί δεν εκτιμάται από όλους.
Ξεκαθαρίζει όμως, πως η δήλωσή του για τις «γυναίκες και τα ποτά» έγινε σε πρώτο πρόσωπο και αφορά τον ίδιο και μόνο προσωπικά.
Καταγγέλλει δε, πως επιχειρήθηκε η εσκεμμένη διαστρέβλωση των όσων είπε, από κάποιους που συνέδεσαν αυτήν τη φράση με μια άλλη φράση για την κατάσταση στο Βορρά και το Νότο της ΕΕ.
Απέρριψε τέλος την ίδια την επιχειρούμενη διαίρεση Βορρά – Νότου στην ευρωζώνη, την οποία ο ίδιος, όπως λέει, δεν αναγνωρίζει.

Πηγή: real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.