Τι άλλο θέλει το ΕΣΡ για να προκηρύξει το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών;

Νίκος Νικολόπουλος: Τι άλλο θέλει το ΕΣΡ για να προκηρύξει το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών;
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
«Αν είναι δυνατόν! Συμπλήρωσε εξάμηνο απραξίας το ΕΣΡ. Έγινε λευκή απεργία και αναγκάσθηκε η Κυβέρνηση να ψηφίσει τροπολογία για να είναι «χωρτασμένοι» κάποιοι συνταξιούχοι δικαστικοί που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του φορέα. Τι άλλο θέλουν για να πιάσουν δουλειά»;
Σε “ελεύθερη” απόδοση αυτό είναι το νόημα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και καλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δώσει απάντηση για να ξέρει κι ο κόσμος τι είναι αυτό που εμποδίζει το Δ.Σ. του ΕΣΡ ν’ ασκήσει επιτέλους τα καθήκοντά του.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναρωτιέται στην ερώτησή του αν υπηρετούνται κομματικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες. Είναι πολλά τα λεφτά που κάποιοι «κακομαθημένοι» καναλάρχες επί τρεις δεκαετίες δεν έχουν καταβάλει στο κράτος και τους κακοφαίνεται ν’ αρχίσουν να τα δίνουν τώρα για την λειτουργία των τηλεοπτικών τους σταθμών.
Ειδικότερα ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει ότι τα ερωτηματικά πληθαίνουν με δεδομένη τη θέση των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και την στάση των καναλαρχών, μα προπαντός λόγω της μέγιστης οικονομικής ζημίας που υφίστανται το δημόσιο, εξ αιτίας της μη προκήρυξης και της παράνομης και «τζάμπα» λειτουργίας των καναλαρχών.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής καταλήγει ως εξής:
Αυτά και πολλά άλλα συζητούν οι πολίτες και ακριβώς τα ανωτέρω συμμερίζεται και υπογράφει το πρώην μέλος του ΕΣΡ κ. Μάκης Κοψίδης στην εφημερίδα Kontranews στις 13-03-2017 και παρ’ ότι τα ερωτήματα που τίθενται είναι αρκετά και βασανιστικά, το κυρίαρχο είναι το εξής ένα που καλείσθε να απαντήσετε κ. Πρωθυπουργέ:
1. Πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπως το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζουν, ώστε να εξασφαλισθεί τουλάχιστον το ελάχιστο τίμημα που είχε εξασφαλίσει ο πρόσφατος διαγωνισμός του Ν. Παππά;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.