Φωτιά στην Ναύπακτο: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το χτυπημένο ακροπτερύγιο του Canadair

Φωτογραφία ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, από το χτυπημένο φτερό του Canadair CL-215, που επιχειρούσε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (25/6) σε φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Ναύπακτο.

Υπενθυμίζεται ότι το Canadair είχε απογειωθεί από 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα και επιχειρούσε στην πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην Ναύπακτο. Κατά τη διαδικασία βουτιάς και άφεσης νερού, το αεροπλάνο δεν πήρε αμέσως ύψος, με αποτέλεσμα το αριστερό ακροπτερύγιο να βρει σε δέντρο. Αμέσως ο πιλότος δήλωσε emergency κι εν συνεχεία το προσγείωσε ασφαλώς στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από το χτύπημα του Canadair στο δέντρο, δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου και για αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία του. Ο πλωτήρας έχει εμφανή σημάδια από την σύγκρουση, χωρίς να επηρεάζεται στην πτήση του, ενώ παράλληλα δεν έχουν επηρεαστεί τα υδραυλικά του συστήματα.

canadair Ναύπακτος φωτιά

Ωστόσο, το αεροσκάφος έχει καθηλωθεί στην Ανδραβίδα, όπου η επισκευή του θα διαρκέσει κάποιες ημέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.