ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024: Πως ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

 • Το εκλογικό της δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές άσκησε το πρωί η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» και υποψήφια Ευρωβουλευτής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη σήμερα, γιατί από σήμερα αλλάζει η Ελλάδα, αλλάζει η Ευρώπη και είναι μια νέα εποχή που επιτέλους θα επικρατεί η λογική. Πάμε δυνατά με τη Φωνή Λογικής» δήλωσε.

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε Χανιά και Ρέθυμνο, με τις κάλπες να υποδέχονται τους ψηφοφόρους που προσέρχονται από νωρίς στα εκλογικά κέντρα, τα οποία όμως, κατά κοινή ομολογία δικαστικών και εκλογικών αντιπροσώπων, δεν θυμίζουν τους ρυθμούς προσέλευσης στις εθνικές εκλογές. Πάντως, αναμένεται ότι μετά το μεσημέρι η προσέλευση θα αυξηθεί, παρά το γεγονός ότι οι παραλίες των δύο νομών έχουν ήδη κόσμο.

Σύμφωνα με την κ. Λιονή η διαδικασία δεν έχει κανένα πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι εντός των τμημάτων οι εφορευτικές επιτροπές διαθέτουν λιγότερο αριθμό προσώπων από άλλες φορές. Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στα Ανώγεια, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και στην Γαύδο, στα Σφακιά και στον Άγιο Βασίλειο.

 • Ο «ΚΟΣΜΟΣ» ήρθε για να μείνει στην πολιτική, κάνοντας σήμερα την πρώτη του παρουσία στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ενώσαμε τον πράσινο κόσμο, πρόσθεσε o κ. Κόκκαλης, και στείλαμε το μήνυμα ότι η πράσινη μετάβαση συνδέεται με την οικονομική δικαιοσύνη.
 • Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε στις 11 το πρωί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ24 | ανατρεπτική οικολογική Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης.Σε σύντομη δήλωσή του μετά την ψηφοφορία ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα. Γι’ αυτό ψήφισε. Σε μια Ελλάδα που ερημοποιείται και μια Ευρώπη που παραπαίει, παρακμάζει, καταρρέει ηθικά και γεωστρατηγικά, ψηφίζουμε πανευρωπαϊκά.Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 εδώ στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας ήταν το πιο σαθρό διαμέρισμα αυτής της τοξικής πολυκατοικίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γι’ αυτό άρχισε να καταρρέει ο ελληνικός λαός πρώτος».

 • «Σήμερα δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Σήμερα λέμε και στην κάλπη αυτό που λέμε μεταξύ μας καθημερινά, ότι δεν πάει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

Χαρίτσης

 • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών και ακολούθως δήλωσε:«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή, η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών».

Σακελλαροπούλου

 • Στο Μοσχοχώρι Πιερίας ψήφισε ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος δήλωσε: «Οι εκλογές είναι η κορυφαία διαδικασία. Εκφράζεται ο, κατά το Σύνταγμα, κυρίαρχος λαός. Θέλουμε και ζητούμε από τον λαό να βοηθήσει την ευγενική προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ.
  Νατσιός
 • Το εκλογικό του δικαίωμα στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών άσκησε το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.   Ο πρώην πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε από τον κόσμο κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα. Δεν έκανε δηλώσεις.

 • «Σήμερα πάμε όλοι και όλες και ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας και των αγώνων του με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση των εκλογικών του καθηκόντων για τις ευρωεκλογές.

Κουτσούμπας

 • Λίγο πριν από τις 11 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 164 εκλογικό τμήμα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, ποιες δυνάμεις επέβαλαν τη σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και ποιες δυνάμεις στήριξαν τη δικαίωση και την αλληλεγγύη» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «τη λιτότητα επέβαλε το κόμμα που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» και πως «η αλληλεγγύη, η ενότητα οι κοινές οικονομικές πολιτικές για να ξαναπάμε στην εποχή της σύγκλησης, από την εποχή των ανισοτήτων και της απόκλισης, είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

«Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα, έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ. Ζητώ να μας εμπιστευτείτε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσουμε» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 • Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 308ο εκλογικό τμήμα.Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι «η σημερινή μέρα είναι γιορτή της Δημοκρατίας» ενώ επισήμανε ότι «οι ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία κι ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή».
 • Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε ότι σήμερα είναι μια γιορτή τη Δημοκρατίας ενώ είπε ακόμα μεταξύ άλλων ότι σήμερα επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε.

 • Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα. Οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί οι κλασικές ελλείψεις στη στελέχωση τον εφορευτικών επιτροπών, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.Η πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή θα γίνει στις 11:45. Σημειώνεται ότι για τις φετινές ευρωεκλογές δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τη συμμετοχή στις αντίστοιχες του 2019, καθώς τότε δεν υπήρχε το σύστημα SRT, που επιτρέπει πλέον στους δικαστικούς αντιπροσώπους να στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πολιτών που έχουν προσέλθει στην κάλπη.
 • Στο 1ο Δημοτικό σχολείο στο Πανόραμα, στην Θεσσαλονίκη ψήφισε για τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.«Σήμερα είναι πολύ σημαντική η εκλογική αναμέτρηση. Θα πρέπει να όλοι μας να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Υπάρχουν δύο πόλοι. Από τη μία ο πόλος του πολέμου των τριών κομμάτων και από την άλλη ο πόλος της ευημερίας. Αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες δεν θα τους προδώσουμε ποτέ», δήλωσε.Κυριάκος Βελόπουλος
 • Ευρωεκλογές σήμερα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. «Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σε δηλώσεις της.

Ζωή Κωνσταντοπούλου- Ευρωεκλογές

 • Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε λίγο μετά τις 9 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα, στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, στο 27ο και 28ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, αποχωρώντας. Αρκέστηκε να πει μόνο ότι «άλλοι θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις σήμερα».

Ευρωεκλογές- Αλέξης Τσίπρας

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε μια λιτή του δήλωση, αμέσως μετά, ανέφερε ότι, «σήμερα οι λαοί στέλνουμε ένα μήνυμα για το ποια Ευρώπη θέλουμε και τι πρέπει να αλλάξει».

Αντώνης Σαμαράς Ευρωεκλογές 2024

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.